Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Een van de grootste logistieke fusies dit jaar in Tsjechie is met succes afgerond

Op 1 mei 2012 was de logistieke markt in Tsjechië getuige van de succesvolle afronding van de fusie tussen de logistieke bedrijven Raben Logistics Czech a.s., Transkam-Logistik, spol. s r.o. en Raben Trans European Czech s.r.o. (voorheen Wincanton Czech Republic s.r.o.). De aangesloten bedrijven vormen nu samen één bedrijf, welke tot de grootste logistiek dienstverleners behoort van dit land. Het nieuw gevormde bedrijf heet Raben Logistics Czech s.r.o.

 

De fusie is het vervolg op de overnames door de Raben Group in de afgelopen jaren in Centraal en Oost-Europa.

                                                    

"Integratie van bedrijven is een cruciaal proces. Wij leren veel van onze eigen ervaringen en voordat wij besluiten tot een overname hebben wij veel aspecten bekeken en besproken; geschiktheid van het product, bedrijfscultuur, positie op de markt, winstgevendheid en management. Wanneer de normen van onze groep zijn gerealiseerd, zijn wij klaar voor verdere groei" zegt Ewald Raben, CEO Raben Group.

 

De Raben Group betrad de Tsjechische markt in 2008 door 60% van de aandelen over te nemen van Setto, welke sinds 1990 opereerde in Tsjechië en Slowakije. In 2009 kocht de Raben Group de overige 40% en werd op die manier 100% eigenaar van het bedrijf. In 2010 volgde de overname van Transkam-Logistik, één van de leiders op het gebied van logistieke dienstverlening voor levensmiddelen in Tsjechië en Slowakije. De laatste overname was de overname van Wincanton, welke niet alleen plaatsvond in Tsjechië, maar ook in Slowakije, Polen, Hongarije en Duitsland. In Duitsland betrof het alleen de overname van het distributienetwerk over de weg.

 

Het nieuwe bedrijf, Raben Logistics Czech s.r.o., heeft meer dan 70,000 m2 modern warehouse en heeft vestigingen in Hořovice, Hostivice, Kralupy nad Vltavou, Jažlovice, Hradešín, Hradec Králové, Brno, Olomouc en Ostrava.

 

"De fusie betekent niet alleen het formeel samenvoegen van de drie Tsjechische bedrijven, die tot de Raben Group behoren, maar het zal zeker ook zorgen voor een efficiëntere, operationele uitvoering voornamelijk als gevolg van een dichter netwerk van depots, een groter aantal reguliere nationale en internationale verbindingen en de mogelijkheid om kennis te delen. In het nieuwe bedrijf krijgen de klanten toegang tot alle diensten op Europees niveau" zegt Roman Macháček, Algemeen directeur Raben Logistics Czech en Raben Logistics Slovakia.

 

« terug naar het overzicht