Wie doet wat?

Zoeken in WDW?CZL Tilburg biedt nieuw perspectief met zwart nikkelfosfor

CZL Tilburg is al meer dan 30 jaar actief  in oppervlaktebehandelingen en reparaties van technisch hoogwaardige componenten. Wereldwijd vertrouwen toonaangevende namen uit diverse industrieën zoals machinebouw, petrochemie, luchtvaart, hydraulica, automotive, halfgeleider, levensmiddelen, optische, medische, en farmaceutische, het behandelen en repareren van hun kostbare, proceskritische onderdelen toe aan CZL Tilburg.

 

Introductie Blackprotect Zwart Nikkel

Bij de afdeling R&D van CZL Tilburg hangt de vlag in top. De techneuten zijn geslaagd in de opzet om een proces te bedenken voor het aanbrengen van een hoogwaardige zwarte laag die 100 procent vrij is van chroom (VI), lood en cadmium. Hiermee voldoet dit innovatieve zwart nikkelproces aan de EU-richtlijn RoHS. De eerste doorbraak is daar: een Zwart Nikkelproces als volwaardige vervanger van organische laksystemen en chroomhoudende passiveringen op zinklagen.

 

Toepassingen

De nieuwe zwarte nikkelfosforlaag is geschikt voor optische instrumenten, absorberende materialen en decoratieve doeleinden. Het proces leent zich ook voor toepassing in de lucht- en ruimtevaart. Zonder het geheim van de smid prijs te geven verraadt CZL een paar kenmerken: bij het oxideren van een nikkelfosforlegering ontstaat een diepzwarte laag die UV-bestendig, elektrisch geleidend én slijtvast is. R&D toont proefondervindelijk aan dat de zwarte nikkelfosforlaag toepasbaar is op aluminium, staal, messing, koper en RVS.

 

Uitstekende tribologische eigenschappen

Specialisten van CZL Tilburg beheersen de technieken voor de beïnvloeding van specifieke eigenschappen van de toplaag. Dit geldt voor tribologische eigenschappen, maar ook voor items als corrosiebestendigheid. Op dit moment bestaat een beperking in de maximale afmeting van het behandelbare oppervlak. CZL Tilburg verwacht de capaciteit binnen enkele maanden aanzienlijk op te schalen.

 

Uitgebreid servicepakket

De afdeling Speciaal Fabricage bewijst vanaf  het begin een belangrijke toegevoegde waarde te zijn voor opdrachtgevers. Het gaat hier namelijk over het beantwoorden van klantspecifieke wensen en eisen. Een jaar na dato kunnen we spreken over een schot in de roos. Vooral de bouw van een cleanroom volgens ISO Klasse 7 (stofarm verpakken) wordt door steeds meer opdrachtgevers gewaardeerd. De nieuwe afdeling biedt ook vergaande service in diverse specialistische galvanische reeksen op kleine schaal. Met de installatie van kleinere baden, adviseert en ondersteunt CZL Tilburg klanten bij wie de productontwikkeling nog in de experimentele fase verkeert. Door een reeks van proeven en metingen met kleinere series onder wisselende omstandigheden, zijn de kosten voor het ontwikkelingsproces veel beter beheersbaar. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, vraag CZL Tilburg naar verkoperen, mat (galvanisch) vernikkelen, elektroformeren in nikkel, aanbrengen van palladium en het produceren van naadloze veerbalgen. Probleem? Bellen!

 

Daarnaast blijven wij uw vertrouwde adres voor:

  • Hardchroom
  • MCP® (Micro Chrome Plating)
  • chemisch zwarten
  • chemisch nikkel
  • Diarc® Diamond Coating
  • Dicronite® Dry Lubrication
  • HP-HVOF Thermal Spraying (carbide en metaal)
  • SuNiCoat® Optics (verspaanbaar nikkel voor optische matrijzen)
  • Rond-, vlakslijpen en Superfinishen

Reparaties aan technisch hoogwaardige componenten

 

 

« terug naar het overzicht