Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Kleurrijke architectuur

Euramax Coated Products is een internationale coil coating specialist die voorgelakt aluminium levert aan dak- en gevelproducenten over de hele wereld. Bekende fabrikanten van gevelsystemen waarmee Euramax samenwerkt, zijn HunterDouglas, Kalzip, Kingspan, Interfalz, Rigidal, Aluform, etc. Meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van voorgelakt aluminium heeft geleid tot een veelvoud aan innovatieve producten en een vrijwel eindeloos gamma aan kleur- en designmogelijkheden. Nu wil het bedrijf, meer dan ooit, de boodschap uitdragen dat het streeft naar kleurrijke architectuur. Hiertoe ondersteunen ze vanuit de Marketingafdeling architecten (gratis) met projectspecifieke kleurontwikkeling voor projecten vanaf 1.500 m². Ook voor projecten van minder grote aard bent u bij Euramax aan het juiste adres, vanaf 500 m² doen zij geheel vrijblijvend een kleurvoorstel vanuit het bestaande kleurarchief waarin door de jaren heen duizenden kleuren zijn opgenomen.

 

Persoonlijke architectenbenadering

Aan het woord is Wilma van der Tol, Architectural Support Co-Ordinator. "Wij willen architecten kennis laten maken met de mogelijkheden van Euramax. Een zilver metallic of antraciet grijs ontwerp heeft uiteraard zijn charme, maar kennen we inmiddels wel. Met onze proactieve architectenbenadering laten we zien dat er veel meer kan met kleur. Bijvoorbeeld het project Junior College in Julianadorp. Hiervoor lakten we een design met gouden en zilveren strepen dat in combinatie met een gegolfd profiel een verbluffend effect heeft opgeleverd. Een ander goed voorbeeld is het hoogglans rode dak van Ferrari World in Abu Dhabi, het grootste voorgelakte metalen dak ter wereld. Aan de hand van dergelijke prestigieuze projecten laten we de Kracht van Kleur zien." Dat niet alleen kleurmaar ook paneelkeuze van groot belang is, vinden we terug in het onlangs afgeronde Kop van Kessel- Lo project in Leuven. "Dit aaneengekoppeld geheel van acht gebouwen, elk voorzien van een eigen specifieke kleurschakering, is uniek in zijn soort. De mica-effectpigmenten in het gekozen coatingsysteem doen de kleur onder invloed van kijkhoek en lichtinval voortdurend variëren, een effect dat door het geveltype nog eens versterkt wordt."

 

Euramax biedt meer

"Architecten hebben vaak geen idee van de vele kleurmogelijkheden en designs. In veel gevallen worden zij bijna 'gedwongen' tot het kiezen van standaard RAL-kleuren, omdat een projectspecifieke kleur te duur of niet mogelijk zou zijn. Het is op dat moment aan ons de architect ervan te overtuigen dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Tijdens bezoeken door heel Nederland laat ik altijd een sample portfolio achter waar we eerst samen doorheen bladeren en waar de architect later op terug kan grijpen. Het kost de potentiële klant slechts een uurtje van zijn of haar tijd en levert veel bruikbare, vaak nieuwe informatie op. Het is fantastisch om te zien dat architectenbezoeken vaak leiden tot kleurrijke architectuur." Kleursamples op aluminium binnen 2 dagen in huis Euramax onderkent het belang van sampling en heeft daarom een speciale 'Sample Room' opgezet. "Een architect die voor een actueel project op zoek is naar die ene, speciale kleur, neemt contact met ons op. Het is verstandig het project kort door te spreken; waar wordt er gebouwd, wat is de grootte van het project, etc. Een antwoord op deze vragen is nodig om een juiste lakspecificatie af te kunnen geven. Vervolgens stellen we een passende kleurenwaaier samen. Deze aanvragen worden normaliter binnen 2-3 dagen verwerkt, maar als het ècht snel moet, kan een aanvraag dezelfde dag nog uitgestuurd kan worden. Bijzonder handig en efficiënt indien er op korte termijn moet worden beslist."

 

Design Inspiration Center

Euramax heeft onlangs het 'Design Inspiration Center' geopend. Een ruimte waar zij designers en architecten uitnodigen om inspiratie op te doen. "Hier willen we met hen brainstormen, eventueel samen met de dak- en/of gevelproducent. De ruimte is gevuld met allerlei kleursamples, alsook met verschillende paneel- en profieltypes. Op het gebied van kleur kunnen wij passend advies uitbrengen, maar tegelijkertijd willen wij ook het belang van paneelkeuze niet onderschatten.

 

Noem het een goede driehoeksverhouding tussen bedrijven!"

Doordat Euramax zulke nauwe contacten met architecten onderhoudt, weten zij precies waar in de markt behoefte aan bestaat. "Speciale effectlakken zijn op dit moment erg in trek. En ook naar het bedrukken van voorgelakt plaatmateriaal bestaat steeds meer vraag, omdat je daarmee een gebouw een totaal eigen gezicht kunt geven. Innovatie staat bij ons daarom dus ook hoog in het vaandel en productverbetering is een dagelijks streven. Om dit doel te bereiken, is er een Innovation Program opgezet. Als u ideeën wilt aandragen, bent u ook van harte welkom op onze website!"

 

« terug naar het overzicht