Wie doet wat?

Zoeken in WDW?19 industriële bedrijven in MKB Innovatie Top 100

HeatMatrix Group BV hoogste industriële notering op plek 2

 

Op maandag 4 juni  presenteerden Syntens Innovatiecentrum, NL Octrooicentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad voor de zevende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties. Negentien bedrijven uit de industriële sector behaalden een plaats in deze top 100 en dat is net zoveel als vorig jaar. Hoogstgenoteerde industrieel bedrijf is HeatMatrix Group BV uit Rotterdam op plaats 2. HeatMatrix richt zich op restwarmtewinning en warmte-integratie bij industriële gebruikers van o.a. stoomketels, afvalverbranders en kolencentrales. De warmtewisselaars zijn 3x compacter dan bestaande wisselaars, corrosieresistent, 10x lichter, 100% tegenstrooms en modulair, waardoor ze eenvoudig opschaalbaar zijn en veel ongevoeliger voor vervuiling dan metalen wisselaars

 

Veelzijdig stukje alternatief voor vlees winnaarDe MKB Innovatie Top 100 wordt gezien als de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor bedrijven in het MKB. Een deskundige jury riep Ojah uit Ochten uit tot de meest succesvolle en innovatieve onderneming. Beeter® van Ojah is de basis voor een breed scala vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen. Het product laat zich op dezelfde wijze verkleinen, vervormen, marineren, bereiden en presenteren, maar plantaardig meel en water zijn de enige ingrediënten. Beeter® is glutenvrij, bevat geen zout en bindmiddelen en is 100% plantaardig. Op relevante duurzaamheidcriteria scoort Beeter® drie tot tien keer beter dan groenteburgers en (Hollands) kippenvlees. Door de mogelijkheid om het vleesalternatief op vele manieren te kunnen bereiden en er een eigen draai aan te geven, zijn zowel horecaondernemers als consumenten enthousiast.

 

Industriële noteringen

De noteringen uit de industrie zijn:

2. HeatMatrix Group (Rotterdam)

3. I.C.Y. (Lemmer)

7. B.M.A. Ergonimics (Zwolle)

9. 360 Glas BV (Tilburg)

11. Resato International BV (Roden)

14. Van Raam BV (Varsseveld)

16. DARE!! Instruments (Woerden)

20. Handelsonderneming Kirpenstein BV (Geldermalsen)

24. Eco-Point Group (Halsteren)

25. Wheelylift.com (Naarden)

30. Chargepoint BV (Apeldoorn)

39. Belko Connection Technology ('s Hertogenbosch)

43. Nijha BV (Lochem)

47. ASC BV (Etten-Leur)

73. Mobeye ('s Hertogenbosch)

75. Sentimo BV (Ulft)

76. R.V.M. bv (Genemuiden)

81. Holland Hydraulics BV (Hengelo)

96. Reden BV (Hengelo)

 

Succesvolle innovatiesDe jury, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De bekendmaking van de zevende MKB Innovatie Top 100 vond plaats op de Floriade in Venlo. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Maxime Verhagen (EL&I). Alle 100 genomineerde bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd.

 

« terug naar het overzicht