Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Tebodin verwerft resterende aandelen in Tebodin Mukesh Consultants & Engineers India

Den Haag, 1 juni 2012 - Tebodin Consultants & Engineers heeft het resterende belang van 49% verworven van de Indiase onderneming Tebodin Mukesh Consultants & Engineers India Pvt. Ltd.

Precies vijf jaar geleden, in 2007, zijn Tebodin en het Indiaas bedrijf Mukesh Projects Pvt Ltd. een joint venture aangegaan voor de oprichting van een advies- en ingenieursbureau in India voor zowel industriële opdrachtgevers als opdrachtgevers in de olie en gas markt met investeringsplannen voor de lokale markt.

 

Tebodin Consultants & Engineers India Pvt Ltd., zoals de nieuwe statutaire bedrijfsnaam zal luiden, heeft de laatste jaren een snelle groei doorgemaakt. Recentelijk is het bedrijf naar een groter kantoor verhuisd om de circa 200 medewerkers te kunnen huisvesten. Daarnaast zijn projectbureaus in Delhi en Vadodara geopend.

 

De onderneming biedt een uitgebreid pakket aan engineering en Project Management Consultancy-diensten (PMC) met de focus op industriële faciliteiten voor Westerse klanten in de automobielindustrie en de sectoren voedingsmiddelen en farmacie. De belangrijkste projecten waar Tebodin momenteel bij betrokken is, zijn de nieuwe Michelin-bandenfabriek in Chennai, een 'breeding centre' voor Bayer in Hyderabad, een fabriek voor meubelarmaturen voor Hettich in Vadodara, modernisering van de cellulosefabriek voor DFE pharma in Cuddallore en een fabriek voor carrosserieconstructie en eindassemblage voor Gestamp Sungqoo in Sipcot.

 

 

Tebodin B.V. is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met een omzet van circa € 223 miljoen (2011). Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd de kennis en ervaring van 3.500 medewerkers op het gebied van industrie, gezondheid en voeding, olie en gas, chemie, infrastructuur, vastgoed, energie en milieu. De onderneming beschikt over een netwerk van kantoren verspreid over West-Europa, Centraal-Europa en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Tebodin is onderdeel van Bilfinger Berger SE, een internationaal opererende 'engineering en services' onderneming met een vooraanstaande positie op de markten waarin de onderneming actief is.

 

« terug naar het overzicht