Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Research Project Maastricht 2013 – Brazilië

Het Research Project Maastricht (RPM) is een non-profit organisatie gelieerd aan de Universiteit Maastricht, welke vanaf januari 2013 voor vier maanden bedrijfsspecifiek onderzoek zal gaan verrichten in Brazilië. RPM bestaat uit 14 zorgvuldig geselecteerde studenten die zich in de eindfase van hun studie bevinden. Sinds 1989 heeft het project elk jaar een opkomende economie bezocht om daar op non-profit basis marktonderzoek te doen voor Nederlandse bedrijven.

 

Afgelopen jaren heeft RPM onderzoek gedaanvoor uiteenlopende bedrijven in landen als India, China en Vietnam. De bedrijven waarvoor onderzoek wordt gedaan verschillen van wereldwijd bekende multinationals tot MKB's. Voorbeelden van eerdere onderzoeken zijn import- & exportanalyses, het identificeren van plaatselijke businesspartners en distributiemogelijkheden, het in kaart brengen van overheidsregulatie, concurrentieanalyses en algemene sectoranalyses.

 

De bestemming van RPM dit jaar zal Brazilië zijn. Met een inwonersaantal van ongeveer 200 miljoen is Brazilië qua bevolkingsomvang het vijfde land ter wereld. Dit maakt Brazilië zeer aantrekkelijk, zowel als afzetmarkt als productieland. Daarnaast heeft Brazilië als één van de vier BRIC-landen een gemiddelde groei van 5% over de laatste vijf jaar met de verwachting uit te groeien tot de zesde plaats op de ranglijst van grootste economieën ter wereld in 2020. Met haar economische welvaart, beschikbare grondstoffen, arbeidskrachten en grote afzetmarkt vormt Brazilië een interessante investeringsmogelijkheid.

 

Nederland is momenteel al een zeer belangrijke handelspartner van Brazilië, zowel op het gebied van export als import. Belangrijke overeenkomende sectoren tussen Brazilië en Nederland, zoals waterbewerking, brandstoffen, havens, agricultuur, life sciences en machinebouw bieden enorme perspectieven. Tevens verwacht men dat het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 meer dan US$ 50 miljard aan investeringen zal aantrekken, wat resulteert in langdurige gevolgen voor de Braziliaanse infrastructuur. Research Project Maastricht kan u hierbij van dienst zijn door te onderzoeken welke kansen Brazilië voor uw bedrijf te bieden heeft. Door haar grote en multidisciplinair opgeleide team biedt RPM veel flexibiliteit in haar onderzoek. U kunt als bedrijf gedurende het hele proces op de hoogte blijven van onze voortgang, continu uw input geven en uw verwachtingen op tafel leggen. Uiteraard wordt het onderzoek afgesloten met een onderzoeksrapport en een presentatie. Bovendien wordt RPM gedurende deze tijd bijgestaan door een zeer ervaren Raad van Advies bestaande uit professoren van de Universiteit Maastricht en medewerkers van verscheidene overheidsinstanties en bedrijven.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt in het Research Project Maastricht, de Braziliaanse markt en de kansen die hier liggen voor uw bedrijf en wilt u meer informatie ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

 

« terug naar het overzicht