Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Optimale werkomstandigheden voor de operators en verdrievoudiging van de productie met de Blastman Straalrobot!

Sinds 1976 heeft Holland Mineraal zich ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming op het gebied van straalinstallaties en straalmiddelen. Met een eigen R&D afdeling voor het ontwerpen en testen van nieuwe ontwikkelingen en state-of-the-art faciliteiten voor het bewerken van mineralen wordt zowel de Nederlandse- als de Europese markt bediend.

 

 

 

Holland Mineraal heeft naast eigen producten en installaties ook de exclusieve vertegenwoordiging van straalrobots van Blastman Robotics Ltd. uit Finland.

 

Met de Blastman Straalrobot wordt de klassieke straler een operator die de robot zittend bedient vanuit een riante en volledig geïsoleerde cabine, die continue wordt voorzien van verse lucht. Een grote verbetering in de arbeidsomstandigheden. Met een joystick en een touch-screen wordt het straalproces zeer nauwkeurig uitgevoerd. De straalrobot manipulator straalt ook moeilijke hoeken en kan al de gestraalde oppervlakken in het geheugen opslaan. Bij terugkerende, gelijkvormige objecten kunnen deze geheel automatisch worden gestraald. In deze situatie hoeft de operator slechts vanuit de controlekamer de werkzaamheden te volgen. Driedimensionale maatvoeringen van een object uit een CAD/CAM-systeem kunnen worden ingelezen door de Blastman Straalrobot. Ieder gewenst straalprogramma kan worden gekoppeld aan de data en volledig automatisch worden uitgevoerd, terwijl de operator het straalproces vanuit de controlekamer volgt. Op deze manier wordt de productiesnelheid met circa 300% verhoogd en kan eenvoudig een dagproductie worden gehaald tussen de 400 en 600 m2.

 

 

 

Naast de betere werkomstandigheden voor de operators en de verdrievoudiging van de productie, dankzij de geavanceerder techniek van de Blastman Straalrobot, zijn er nog een aantal belangrijke voordelen te noemen: besparing op de loonkosten, het continue proces, optimale straalkwaliteit (SA-3) en de bedrijfszekerheid. De ROI (return on investment) is dan ook een aantrekkelijke factor bij de aanschaf. Spreken de mogelijkheden u aan? De computergestuurde Blastman Straalrobot is bij meerdere bedrijven in Nederland en België operationeel. Holland Mineraal laat u graag in de praktijk kennismaken met deze techniek van de toekomst.

 

Straalmiddelen voor iedere toepassing

Holland Mineraal is de specialist in metallische en niet metallische straalmiddelen voor elke gewenste finishing, in combinatie met een deskundig technisch advies. Op basis van de eisen van de opdrachtgever (gewenste ruwheid en reinheid van het te behandelen oppervlak, straalsnelheid en de standtijd/levensduur) en de specifieke producteigenschappen als korrelgrootte, hardheid, vorm en gewicht van het straalmiddel, wordt een selectie gemaakt. Om de keuze te onderbouwen kunnen zeefanalyses worden gemaakt, ruwheidsmetingen worden verricht en standtijdtesten worden uitgevoerd. Alle straalmiddelenlen kunnen snel en adequaat vanuit grote voorraden worden geleverd. Van alle getoonde straalmiddelen zijn uitgebreide informatiebladen beschikbaar met de specifieke eigenschappen, korrelgrootten en toepassingen.

 

Het totaalprogramma van Holland Mineraal bestaat uit:

Straalcabines • Straalkasten • Straalketels • Straalmiddelen • Straalrobots • Afzuiginstallaties • Nevel-jet-straalsystemen • Recycling units • Service & Onderhoud • Research & Development

 

 

 

 

« terug naar het overzicht