Wie doet wat?

Zoeken in WDW?KONE lanceert duurzaamste liften in Schijndel

Wereldprimeur in liftenland

 

Den Haag, 13 september 2012 - KONE Nederland lanceert vandaag de drie meest duurzame liften ter wereld in Schijndel. Schijndel heeft hiermee een wereldprimeur te pakken. De liften onderscheiden zich door lager energieverbruik, hoger ritcomfort, nieuwe designs en verbeterde maatvoering.

 

Andre van der Sterre, directeur KONE Regio Zuid: 'Wij zijn er erg trots op dat Nederland als eerste land in de wereld de meest duurzame lift in gebruik neemt. Samen met Bouwbedrijf Timmers, onze opdrachtgever, presenteren wij drie nieuwe liften in appartementencomplex Lochtenburg in Schijndel. Twee liften zijn in het complex geplaatst. Een andere lift is geplaatst in de parkeergarage.'

 

A-klasse liften

De nieuwe lift is 35 procent energie-efficiënter dan de vorige liften van KONE. De volumeliften van KONE hebben een A-klasse energielabel gekregen volgens de VDI 4707 richtlijn, het referentiepunt voor de energiezuinigheid van liften.

 

Programma

KONE presenteert de nieuwe liften op maandag 17 september om 14.00 uur bij appartementencomplex Lochtenburg aan de Mieke de Brefstraat te Schijndel. De genodigden kunnen gebruik maken van de liften. Naast een selecte groep medewerkers van KONE, zullen ook de opdrachtgever (Woningstichting Kleine Meierij), de aannemer (Bouwbedrijf Timmers), de wethouder van de gemeente Schijndel en tevens beleidsmedewerker verkeer van de gemeente Schijndel aanwezig zijn.

 

Over KONE
KONE is wereldleider in het soepel verplaatsen van personen en goederen in en rond gebouwen. KONE streeft naar de beste People FlowTM Experience in steeds drukker wordende gebouwen en verstedelijkte gebieden. Met de liften, roltrappen, automatische deursystemen en gevelliftinstallaties kan iedereen zich dan ook eenvoudig, veilig en prettig verplaatsen. KONE ondersteunt klanten gedurende de hele levensduur van de installaties: van ontwerp, productie en installatie tot onderhoud en modernisering. Wereldwijd werken 35.000 medewerkers aan innovatieve en milieuvriendelijke vervoersoplossingen. KONE realiseerde in 2011 een omzet van 5,2 miljard euro. KONE klasse B-aandelen zijn genoteerd op de OMX Nordic Exchange Helsinki in Finland.

 

 

« terug naar het overzicht