Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Van aken architecten breidt uit naar Duitsland

Architectenbureau van aken architecten (VAA) opent een nieuw kantoor in de Duitse stad Aken. Het is de eerste internationale vestiging van het bureau uit Eindhoven en onderstreept de wereldwijde groeiambitie van het bedrijf. De officiële opening vindt plaats op 9 oktober tijdens de Expo Real in München, een van de grootste internationale vastgoedbeurzen in Europa. Hierbij zijn onder andere demissionair minister Maxime Verhagen en Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, aanwezig.

 

Met het kantoor in Aken en de inschrijving in de Duitse 'Architektenkammer' investeert VAA verder in internationale groei. Het kantoor uit Eindhoven is al langer actief in het buitenland en ziet de afgelopen jaren de vraag naar internationale projecten toenemen. Niet alleen in opkomende economieën als China, India en Saoedi-Arabië, maar ook dichter bij huis in België en Duitsland. Zo is het bureau momenteel betrokken bij projecten in Saarburg, Leipzig en Aken.

 

Internationale groei
Ron de Goeij, directievoorzitter van VAA, noemt de vestiging in Aken een logische stap om op internationaal niveau meer voet aan de grond te krijgen. "Wij merken dat juist in deze tijd de meeste kansen in het buitenland liggen. Met de vestiging in Aken zijn we lokaal aanwezig met mensen die de cultuur goed kennen en die beschikken over een stevig zakelijk netwerk. Wij verwachten hierdoor internationaal verder te kunnen groeien."

De nieuwe vestiging staat in lijn met de groei die VAA doormaakt. VAA behoort tot de tien grotere architectenbureaus in Nederland en is al jarenlang een stabiel en winstgevend bedrijf. In 2011 bedroeg de netto omzet € 7,5 miljoen. Ondanks de crisis is de orderportefeuille dit jaar ten opzichte van 2011 toegenomen met 20 procent, met name door de buitenlandse activiteiten.

 

 

« terug naar het overzicht