Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Volume export van Nederlandse goederen is met 3 procent gestegen

Het volume van de export van Nederlandse goederen naar het buitenland is in februari met 3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

 

In waarde bleef de export ongeveer gelijk op 35 miljard euro. De invoer nam in volume met 1,5 procent toe. Dat is de zwakste groei in bijna een jaar. De waarde van de import kromp met 3 procent tot 31,2 miljard euro. De handel met het buitenland leverde in februari een overschot van 3,8 miljard euro op. Het overschot is 0,9 miljard euro hoger dan in februari 2012 en ligt 0,3 miljard boven het overschot in januari van dit jaar. De cijfers die de waarde van de export en import uitdrukken, zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten. Februari telde in 2013 wel een werkdag minder dan in 2012.

 

De invoer uit landen buiten de EU nam volgens het CBS fors in waarde af, terwijl de invoer uit EU-landen juist toenam. De uitvoerprijzen waren gelijk aan die van een jaar eerder. De invoerprijzen lagen een fractie (0,2 procent) hoger. Daardoor verslechterde de ruilvoet van de buitenlandse goederenhandel licht ten opzichte van februari vorig jaar.

 

 

« terug naar het overzicht