Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Een nieuwe investering van de Raben Group in Szczecin

Op 6 september jl. heeft de officiële opening plaatsgevonden van een nieuw logistiek centrum van Raben Polen en Fresh Logistics. Het complex is gelegen aan de Pomorska 71/73 in Szczecin, Polen.

 

Met deze investering zijn kosten gemoeid van meer dan 11 miljoen Poolse Zloty, circa € 2,5 miljoen.Bij het nieuwe logistieke centrum zullen 50 medewerkers en meer dan 70 onderaannemers werkzaam zijn.

 

Het nieuwe complex is voorzien van:

 

  • Een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw met een oppervlakte van 715m²,
  • Warehouse en overslag terminal van ca. 3.885m²,
  • Meer dan 7.000m² van wegen, parkeerterreinen voor vrachtwagens en losmogelijkheden,
  • Bijna 2.000m² verharde asfalt voor de dokken in de overslag terminal,
  • Meer dan 1.000m² trottoirs en parkeerplaatsen voor auto's

 

De eerste vestiging van de Raben Group in Szczecin dateert van 1999. Met dit nieuwe centrum, bieden wij dienstverlening aan voor internationale en binnenlandse transporten voor zowel volle wagens als groepage, ook bij goederen waar temperatuur gecontroleerd van +2 tot + 6 graden vervoer noodzakelijk is. Daarnaast hebben wij ook de beschikking tot warehousing en zee containers laden en lossen.

 

"Raben Group is actief in 10 landen van Europa, en bied een breed spectrum van transport en logistieke dienstverlening aan. Szczecin is een belangrijke plaats op de logistieke kaart van Polen. Door zijn toegang tot de zee en havens en de geografische locatie, is het een aantrekkelijke locatie om zendingen te verzorgen naar onze westerse buren", aldus Ewald Raben, CEO Raben Group.

 

"Ik ben erg blij met de keuze van onze stad voor een locatie van een logistiek centrum van de Raben Group. Szczecin is uitstekend verbonden met de hoofdsteden van de buurlanden, tevens hebben we ook een goed voorbereid team. Ik ben ervan overtuigd dat dit besluit binnenkort tastbare gevolgen zal hebben voor zowel het bedrijf als voor onze stad. Ik wil het bestuur van Raben Group graag van harte feliciteren en wensen hen veel succes "- vat Piotr Krzystek samen, de president van Szczecin.

 

"In de streek van Szczecin is er een zichtbare toename van economische activiteit, deze toename is te danken aan de nabijheid van de Duitse grens en Scandinavië. Daarom lijkt het een noodzaak om de logistieke tak te ontwikkelen in Szczecin om zendingen vanuit West-Pommeren te bedienen.

Veel logistieke bedrijven, niet alleen uit Polen, maar ook uit West-Europa, openen hier hun vestigingen om warehouse diensten te kunnen verlenen''- vertelt Janusz Anioł, Algemeen Directeur Raben Polen.

 

"De zorg van de klanttevredenheid met het niveau van de geleverde diensten is een onderdeel van de strategie van de Raben Group. Het nieuwe complex bevestigt onze betrouwbaarheid op de lokale markt, maakt het mogelijk om bestellingen in meer comfortabele omstandigheden te realiseren met de Europese normen van kwaliteit en veiligheid. Het is ongetwijfeld een kans voor ons, voor betere prestaties en verdere ontwikkeling. Wij richten ons op het gebruik van de activa van onze locatie, goede infrastructuur (vervoer) in het land en de nabijheid van het Westen - voegt Jacek Wojciechowski toe, Branch Manager bij Raben Polen.

 

"Sinds meer dan een decennium biedt Fresh Logistics, onderdeel van de Raben Group, logistieke dienstverlening aan klanten van Szczecin en de hele West-Pommeren regio. Het openen van een vestiging in Szczecin is een natuurlijk gevolg van onze ontwikkeling en de verdere stap in het strategisch plan voor de komende jaren. Vitaal is het feit dat de nieuwe locatie het voor ons mogelijk maakt om dichter bij onze klanten en, als gevolg daarvan, bieden wij ze meer uitgebreide diensten aan, nog beter afgestemd op de behoeften van onze zakelijke partners '"- vat Łukasz Hofman samen, Branch Director Fresh Logistics.

 

Raben Group, waaronder de vestiging in Szczecin, verleent diensten aan kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

 

« terug naar het overzicht