Wie doet wat?

Zoeken in WDW?ExxonMobil investeert meer dan 1 miljard dollar in zijn raffinaderij in Antwerpen

- Bouw van een nieuwe fabrieksunit volgt op andere recente grote investeringen in Antwerpen, samen goed voor meer dan 2 miljard dollar.- Nieuwe Delayed Coker Unit zal zwaardere, hoogzwavelige restolie omzetten in producten zoals diesel.- Grote investering voor de lange termijn ondanks moeilijke industriële context.Esso België, een divisie van ExxonMobil Petroleum & Chemical B.V.B.A., kondigt vandaag de plannen aan om een nieuwe Delayed Coker Unit te installeren op zijn raffinaderij in Antwerpen. Deze nieuwe installatie zal zware, hoogzwavelige restolie omzetten in schonere olieproducten en transportbrandstoffen zoals gasolie voor de scheepvaart en diesel. Deze investering zal de raffinaderij helpen om tegemoet te komen aan de energiebehoefte in Noordwest-Europa, en dit ondanks de uitdagingen waarmee de raffinagesector te kampen heeft.

 

"Wij hebben in totaal meer dan 2 miljard dollar in minder dan tien jaar geïnvesteerd in deze raffinaderij, waardoor wij kunnen blijven voldoen aan de vraag naar brandstoffen en andere olieproducten in Europa," zegt Jerry Wascom, president van ExxonMobil Refining & Supply Company. "Deze nieuwe unit, evenals de recent in Antwerpen gebouwde warmtekrachtcentrale van 130 MW en de ontzwavelingsinstallatie voor diesel, herbevestigen ExxonMobil's positie als leider in de Europese en mondiale energiemarkt."

 

Ondanks extreem lage marges en verliezen in de hele Europese raffinagesector, voornamelijk door overcapaciteit, investeert ExxonMobil voor de lange termijn in zijn strategische raffinaderij in Antwerpen. De investering beantwoordt aan een tekort aan industriële capaciteit om zware stookolie in producten zoals diesel om te zetten.

 

Dit project illustreert ExxonMobil's langetermijnvisie en weloverwogen aanpak van investeringen. Deze investering is de eerste in een reeks die we momenteel overwegen om onze strategische raffinaderijen in Europa verder te versterken en om nog succesvoller de uitdagingen van de sector te kunnen aangaan. De jaarlijkse Outlook for Energy van ExxonMobil toont aan dat de vraag naar diesel voor vrachtwagens en ander commercieel transport in Europa in de komende decennia hoog blijft.

 

"De nieuwe Delayed Coker Unit verstevigt niet alleen onze sterk presterende raffinaderij in Antwerpen, maar versterkt ExxonMobil's downstream en chemische activiteiten in Noordwest-Europa ook verder, om zo wereldwijd beter te kunnen concurreren in een moeilijke industriële context," voegt Stephen Hart toe, regional director van ExxonMobil Refining & Supply Company. "Deze investering draagt positief bij aan het productaanbod van onze Antwerpse raffinaderij en zorgt ervoor dat we de benodigde schonere diesel aan de Europese markt kunnen leveren."

 

 

« terug naar het overzicht