Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Nieuwe joint venture van DEKRA in China voor testen auto-elektronica

DEKRA iST Reliability Services versterkt testactiviteiten voor elektronica voor automobielindustrie, verlichting en medische sector 


DEKRA breidt haar activiteiten in Taiwan en op het vasteland van China uit door een joint venture met het bedrijf iST Group. De overeenkomst werd onlangs ondertekend. Het nieuwe bedrijf houdt zich bezig met betrouwbaarheidstesten en -analyses van elektronische producten en systemen die met name worden gebruikt in de automobielindustrie, IT, telecom en bij LED-verlichting. DEKRA heeft een aandeel van 51% in de joint venture, die DEKRA iST Reliability Services genoemd is.

 

Het bedrijf iST Group (Integrated Service Technology) heeft haar hoofdkantoor in Hsinchu, Taiwan. De bedrijfsdivisies die gespecialiseerd zijn in betrouwbaarheidstesten en foutanalyses van printplaten (zowel PCB's als PCBA's), elektronische modules en elektronische systemen worden losgekoppeld van de huidige iST Group en gaan onderdeel uitmaken van de joint venture. Het nieuwe bedrijf, waar 110 mensen komen te werken, krijgt laboratoria in Hsinchu en in het Chinese Kunshan, dicht bij Shanghai. 

 

"De joint venture is een belangrijke stap voor DEKRA als het gaat om het testen van producten in Azië", zegt Ivo Rauh, lid van de Management Board van DEKRA SE en verantwoordelijk voor de industriële activiteiten. "De joint venture geeft ons de mogelijkheid om ons dienstenaanbod uit te breiden in strategisch belangrijke markten. Onze klanten kunnen nu nog beter profiteren van onze kennis van elektronica en veiligheid. Onze huidige testactiviteiten en onze contacten met internationale fabrikanten in de regio passen prima bij de activiteiten van iST."

 

De oprichting van de joint venture is de tweede uitbreiding op het gebied van elektronica-testen in Taiwan in korte tijd. Begin dit jaar werd QuieTek Corporation in Taipei overgenomen. Dit bedrijf houdt zich bezig met tests op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit en draadloze communicatie voor bedrijven in ICT, elektronica en automobielindustrie. Ook QuieTek heeft laboratoria in Taiwan en China.

 

"Net als QuieTek, dat zich richt op EMC-testen, vormt de nieuwe joint venture DEKRA iST Reliability Services een prima aanvulling op onze diensten", verduidelijkt Bert Zoetbrood, directeur van DEKRA's wereldwijde service unit Product Testing and Certification. "Samen kunnen ze ervoor zorgen dat we onze activiteiten in high-tech electronics verder kunnen uitbreiden. We zien grote mogelijkheden voor elektronica-testen in Azië. De Joint Venture met iST is belangrijk om onze positie in met name de snelgroeiende markt voor automobielelektronica significant te versterken en tevens complementaire diensten te leveren aan klanten in de consumentenelektronica, verlichting en de medische sector."

 

 

« terug naar het overzicht