Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Linde HeftruckCup 2015 gewonnen door Christian Wünsch van Jabil

Afgelopen zaterdag 6 juni jl. heeft Christian Wünsch van Jabil uit Venray  de Nederlandse Linde Heftruckcup 2015  gewonnen. Vooral op snelheid blonk hij uit ten opzichte van de andere deelnemers. De Linde HeftruckCup werd dit jaar gehouden bij Flextronics te Oost-rum. Dit jaar verschenen 32 heftruckchauffeurs aan de start. 

 

Het beloofde een mooie zomerse dag te worden. Tijdens de familiedag van Flextronics werd tegelijkertijd op het bedrijfsterrein de nationale Linde HeftruckCup gehouden. Van heinde en verre kwamen de deelnemers naar Oostrum. Zo ontstond er een gezellige mix van gezinnen, strijders voor de HeftruckCup, eet- en drinktentjes, live muziek, rondleidingen door het prachtige bedrijf en de MotracLinde medewerkers die voor een bijzondere cupwedstrijd  zorgden.

In twee voorronden en een finaleparcours toonden de deelnemers, allen heftruckchauffeurs,  hun snelheid en behendigheid. Er is afwisselend gereden op een heftruck en een reachtruck. De voorronde bestond uit het zogenaamde Precisiespel en het Schijvenspel. Een theorieronde maakte de voorronde compleet. 

 

Precisie en snelheid

In het eerste parcours (Schijvenspel) werd een schijf opgepikt met een reachtruck om deze daarna snel en nauwkeurig hoog in een stang te hangen. Bij het tweede parcours, het Precisiespel, draaide alles om snelheid en nauwkeurigheid. Op de vorken van een heftruck stond een met magneten vastgemaakte miniatuur. Hiermee moest een klein figuurtje opgepakt worden, om deze ver volgens op de juiste plek in een houten kistje te zetten. Dit spel bleek voor sommige chauffeurs een onmogelijke opgave dit binnen het tijdsbestek van 4 minuten te voltooien.

 

Finale

Uiteindelijk verreden de beste tien deelnemers uit de voorrondes en de theorieronde het finale parcours. Acht kratten moesten tot een toren gestapeld worden, waarbij op het bovenste krat een aantal naalden bevestigd waren. Hiermee moest een ballon, die aan een reachtruck hing, kapot gemaakt worden.  

Uiteraard ook hier de regel: wie het snelst is, wint. Tijdens de HeftruckCup werd zeker ook gelet op veiligheid. Denk hierbij aan het dragen van veiligheidsschoenen en een gordel. Maar ook werd gekeken of de chauffeur de juiste handelingen in de truck uitvoerde. Het niet naleven van de veiligheidsregels leverde strafpunten op. De drie chauffeurs van Jabil bleken tijdens de finale niet te evenaren. Zonder de kratten ook maar een keer te laten vallen wist Christian Wünsch dit in een tijd van 5.20 te klaren. Goed voor een eerste prijs.

 

De uitslag:

1e plek: Christian Wünsch,  Jabil (Venray)

2e plek:  Marcel Witschurke, Jabil (Venray)

3e plek: Marc Backes, Jabil (Venray)

 

StaplerCup: International Championship 

Christian Wüncsh zal samen met Marcel Witschurke en Marc Backes, Nederland vertegenwoordigen bij de International Championship bij de Linde StaplerCup in Aschaffenburg (Duitsland). De International Championship vindt dit jaar plaats op 17 - 19 september.

 

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een groot internationaal evenement.

 

 

« terug naar het overzicht