Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Tebodin tekent contract met Great Wall Motors in Rusland

Tebodin, onderdeel van Bilfinger Group, heeft een overeenkomst getekend voor het ontwerp van een autofabriek voor Haval Motor Manufacturing Rus LLC. Dit bedrijf is een dochteronderneming van Great Wall Motors Company Ltd., de grootste autofabrikant van China. De nieuwe fabriek wordt gebouwd in de indu-striële regio Toela, ongeveer 200 km ten zuiden van Moskou, en zal een pro-ductiecapaciteit van 150.000 auto's per jaar krijgen. 

 

Het bouwterrein heeft een omvang van in totaal 200.000 m2 op een perceel van 216 ha. Als 'general designer' van de nieuwe fabriek van Haval omvatten Tebodin's werkzaamheden conceptontwikkeling, diverse onderzoeken, basis- en detailontwerp, aanbestedingsontwerp inclusief documentatie. Tevens heeft Tebodin de rol van 'supervisor tijdens de bouwfase. 

 

Mikhail Senichev, vestigingsdirecteur van Tebodin in Rusland: 'Great Wall Mo-tors Company is een van onze meest recente klanten en we zijn trots dat ze hun eerste project in Rusland aan ons gegund hebben. Dankzij een nauwe samen-werking met onze kantoren in China, de Oekraïne en Tsjechië is ons dit project gegund, hetgeen onze positie binnen de automobielindustrie van Oost-Europa zal versterken.'

 

Het project wordt uitgevoerd door Tebodin's kantoor in Rusland in nauwe sa-menwerking met Tebodin ingenieurs van het Tsjechische kantoor. Volgens planning zal de productie in 2017 van start gaan.  

 

Great Wall Motors Company Limited is een in 1984 opgerichte Chinese auto-mobielfabrikant. De onderneming is vernoemd naar de Grote Muur van China.  

 

 

« terug naar het overzicht