Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Kostenbesparing op straalmiddel

Door primaire en secundaire inslag van het straalmiddel ondervinden straalmachines intense slijtage. Bij 'High Carbon' (HC) straalmiddel komt dit door de kracht (hardheid en intensiteit) van de inslag. Low Carbon' (LC) straalmiddel daarentegen heeft een langere levensduur en een minder intensieve inslag op het productoppervlak. Rösler Benelux B.V. is een bedrijf gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en straalmachines en levert straalmiddel met de voordelen van 'Low' en 'High' carbon; de  hoge standtijd van LC gecombineerd met de kracht van HC. 

 

Minder verbruik en verlaagde slijtage

Bedrijven gebruiken metallisch straalmiddel (bijvoorbeeld: geknipt draad en grit) voor het reinigen, afbramen of ontroesten  van producten. Een kantige straalmiddelkorrel veroorzaakt vele malen meer wrijving. Bij de inslag en transport door de machine richt een ronde kogel vele malen minder schade aan. De standtijd van het straalmiddel is na metingen minimaal 20% hoger. Het straalmiddel blijft rond en door de lage wrijving wordt minder slijtage aan de straalinstallatie toegebracht.

Minimale stofontwikkeling en hoge reproduceerbaarheid

Als een korrel straalmiddel snel breekt worden de diameter en het gewicht van de korrel kleiner, hierdoor oefent de korrel minder kinetische energie op het oppervlak van het werkstuk uit. HC straalmiddel zal door zijn hardheid sneller breken en dit veroorzaakt meer stof, waardoor er 25% minder stof hoeft worden afgezogen. Voor lakbedrijven is het voordeel dat door een constante reproduceerbaarheid, een lager lakverbruik wordt gerealiseerd.

Praktijk onder de loep

Klanten van Rösler vertellen een kostenbesparend voordeel te hebben behaald door gebruik van het straalmiddel. Dit resulteert in lagere verbruikskosten voor niet alleen straalmiddel en slijtdelen, maar ook voor het in stand houden van het productieproces. "De snelheid van het straalproces is na exacte metingen met sowieso 20% gestegen. Ook de RA-waarden van het oppervlak is in plaats van 12 nu hoger dan 17, voor een ultieme hechting van onze lak." Klanten prijzen dit straalmiddel aan voor andere bedrijven die dezelfde voordelen willen behalen.

 

 

« terug naar het overzicht