Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Supply Chain bundelt krachten op LabelExpo voor definitieve doorbraak linerless labels

Henkel/Novamelt, Appvion, Evonik, Maan Engineering, MPS, Ricoh, Ravenwood Packaging en Bostik bundelen als voorlopers van de linerless technologie de krachten tijdens de LabelExpo in Brussel. Als participanten van de Linerless Trail, vertegenwoordigen zij de linerless technologie op de 35e editie van de grootste labelbeurs wereldwijd. De Linerless Trail biedt de bezoekers een efficiënte manier om kennis te maken met alle linerless gerelateerde technieken. 

 

Linerless Trail

De basis van de Linerless Trail ligt in de samenwerking tussen verschillende partijen in de label industrie. Samen promoten zij het linerless label; voor, tijdens en na de LabelExpo. Tijdens de LabelExpo zal de Linerless Trail  aanwezig zijn met een fysieke, op de plattegrond groen aangegeven, looproute langs de participanten.

 

Doelstelling Linerless Trail

De Linerless Trail is uitgezet om de bezoekers aan de LabelExpo kennis te laten maken met de linerless technologie; van basismateriaal tot verwerking en alles wat daar tussen ligt. Daarnaast wil de Linerless Trail de sprekende voordelen van de linerless technologie duidelijk onder de aandacht brengen om de toepassing van de linerless technologie te stimuleren.

 

Linerless labels

Linerless labels kunnen worden toegepast voor skinpack, C-labeling en als weegschaaletiketten, maar door de grote diversiteit aan linerless dispensers behoren ook andere labels tot de mogelijkheden. De grote voordelen van linerless labels zijn: geen afval van linermateriaal, fors meer labels op een rol, fors minder rolwisselingen in het etiketeerproces en transportvoordelen. Daarnaast kunnen linerless labels door de dispenser op iedere gewenste lengte worden gesneden. Hierdoor kan ieder label zijn unieke lengte krijgen, afhankelijk van de hoeveelheid informatie op het label. Op de manier zijn linerless labels de oplossing voor bedrijven die de aspecten duurzaamheid en Zero Wast als belangrijk beschouwen.

 

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over de Linerless Trail en haar deelnemers kunnen geïnteresseerden terecht op linerless-trail.com

 

LabelExpo Europe

De Labelexpo is het grootste label evenement in de wereld. Het evenement is in 1980 gelanceerd in Londen en in 1985 verhuisd naar Brussel. Tijdens de vorige edities bezochten 31.795 bezoekers uit 158 landen het evenement. De 31.000 m2 grote locatie, verdeel over 7 hallen wordt gevuld door ruim 600 exposanten van over de hele wereld.

 

 

« terug naar het overzicht