Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Cultuur in de OEM-group: inventief zijn maakt het verschil

De OEM-group lijkt op het eerste gezicht misschien een wat willekeurige verzameling van bedrijven.De verschillende bedrijven van de OEM-group kun je echter al snel herkennen aan hun 'drive' om complexe technische vraagstukken perfect op te lossen.

 

Het betreft Machinefabriek Boessenkool , Thomassen Machining,  Multi Tool Trac (elektrische tractoren), YIM (super nauwkeurig meetsysteem) en Despray Nederland bv (recyclingmachines voor gebruikte spuitbussen). Allemaal bedrijven die denken in vraagstukken en in oplossingen en niet in problemen. Een kenmerkende grondhouding voor innoveren, kwaliteit willen maken en een focus op relevante oplossingen voor hun afnemers. 

 

Markt georiënteerd

Elk van de bedrijven in de OEM-group opereren zelfstandig in hun eigen product-markt combinatie.  Want daar moeten ze concurreren. En in dat spanningsveld ligt het bestaansrecht van iedere afzonderlijke  onderneming. Prima prestaties leveren in je eigen vakgebied. Om dat te realiseren heb je niet genoeg aan alleen een uitstekend machinepark. Het vakmanschap en de betrokkenheid van de mensen die ermee werken maakt het verschil. Evenals de kwaliteit en de inventiviteit van de ontwerpers en werkvoorbereiders.  Alle bedrijven in de OEM-group ontlenen hun succes  aan hun innovatieve en probleemoplossende benadering van de vraagstukken in de markt. Dat de wereld dat niet is ontgaan mag o.a. blijken aan de tientallen awards, prijzen en vermeldingen die de afgelopen jaren aan de leden van de groep zijn uitgereikt.  

 

Hoe doe je dat ... 

Ieder weet dat duurzaam economisch handelen, recycling en cradle-to-cradle in de nabije toekomst voorwaarde zijn om überhaupt nog in de maakindustrie mee te mogen doen. Logisch dus dat er in de OEM-group een speciale machine of industrie op dit terrein zou komen. Als innovatieve en inventieve organisatie wil je zoiets toch wel aan je identiteit verplicht zijn. Daarom start in  2015 de productie van recycling machines voor gebruikte spuitbussen binnen de nieuwe werkmaatschappij Despray bv.

 

Machinefabriek Boessenkool bijvoorbeeld bestaat al meer dan 110 jaar. Maar in die periode heeft het bedrijf zich meer dan eens geheroriënteerd op de zich steeds vernieuwende tijd. Met name de laatste jaren heeft Boessenkool - naast haar bestaande specialistische activiteiten - zich een plaats weten te verwerven als toeleverancier voor de wereldwijde offshore. 

 

YIM is ontstaan omdat een nieuwe vinding een superieur nauwkeurig en betrouwbaar meten mogelijk maakt. Tot 1 micron op onbeperkte lengte. En dat voor een fractie van de nu gebruikelijke kosten voor maximaal nauwkeurig meten. 

 

Multi Tool Trac is s' werelds eerste grote elektrische tractor, beter grondbewerkingsmachine. Heel enthousiast ontvangen door de doelgroepen. Elektrisch dus duurzamer, maar ook een heel nieuwe meer ergonomische inrichting van de machine. Met o.a. een beter zicht op de verschillende gereedschappen en hun werking.  De eerste exemplaren zijn inmiddels geproduceerd. Voor verdere  productie is in Almelo een nieuwe fabriek in opbouw. 

 

Samenwerking

Samenwerken doen de mensen in de verschillende bedrijven niet alleen met elkaar , maar ook met de klanten, specialisten, ontwerpers en anderen.  Kortom met allerlei betrokkenen die iets toe zouden kunnen  voegen aan de kwaliteit of effectiviteit van producten of productie processen. Die co-maker mentaliteit, die in de bedrijven verankerd zit, boeit en stimuleert het inventief zijn enorm. Maar zorgt er ook voor dat je elkaar op het juiste spoor houdt. En dat alle betrokkenen weten waarvoor en voor wie ze bezig zijn. Zo worden ook steeds integraal de verschillende aspecten bewaakt die samen maken dat je precies tot de beste toegevoegde waarde komt.Betrokkenen vinden het prettig om met elkaar in contact te kunnen zijn over de productie.  Klanten van de OEM bedrijven zijn dan ook geregeld te vinden in de fabrieken of kantoren. Voor overleg of controle tijdens het productieproces. Om samen met de specialisten tot de beste resultaten te komen.

 

 

« terug naar het overzicht