Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Ribbelslang 2.0: igus presenteert nieuwe ideeën voor energietoevoer

Ontdek met e-skin en e-rib nieuwe mogelijkheden om eenvoudig en voordelig kabels te begeleiden

In de machine- en installatiebouw, maar ook in de medische techniek of de automobielindustrie worden geribbelde beschermslangen vaak toegepast om energie toe te voeren. Afgelopen voorjaar op de Hannover presenteerde igus GmbH uit Keulen een geheel nieuw model: e-skin. Deze gemakkelijk te openen slang heeft  in tegenstelling tot vergelijkbare producten een zelfdragende functie zodat hij zichzelf ondersteunt en voor korte vrijdragende lengten kan worden gebruikt, zelfs in clean rooms.

 

Nu toegepaste ribbelslangsystemen kunnen met de opsteekbare e-rib een gedefinieerde beweging krijgenRibbelslangen worden in allerlei toepassingen gebruikt, vooral op plekken waar de vereisten aan de energietoevoer niet hoog zijn. Uw voordeel is dat u gemakkelijk, veelzijdig en bovendien heel goedkoop energie, media en data  kunt overbrengen. Met e-skin en e-rib laat igus zien hoeveel ontwikkelingspotentieel er in dit product zit en hoe het energietoevoer nog makkelijker maakt.

e-skin: compact formaat voor zelfdragende lengten

e-skin is een uit boven- en onderschaal bestaande slang die, eenmaal in elkaar gezet, volledig gesloten is. Door het eenvoudige en hersluitbare openingsmechanisme is inspectie van de kabels binnenin gemakkelijk. In tegenstelling tot normale ribbelslangen heeft e-skin een gedefinieerde bewegingsrichting en ondersteunt hij zichzelf. Daardoor kan hij ook voor korte vrijdragende lengten en voor horizontaal energietransport worden gebruikt. De modulair uitbreidbare buis biedt door zijn ovale constructie bovendien meer plaats dan ronde ribbelslangen. Kabels kunnen door modules voor binnen indeling bijzonder efficiënt worden geleid. Ook kan e-skin door de keuze uit verschillende materialen individueel op de toepassing worden aangepast. Door het spuitgietproces zijn bovendien verschillende kleurstellingen mogelijk, zelfs bij het onderste en bovenste deel, ook bij kleine aantallen. Door de vormgeving en de hoge flexibiliteit is e-skin te gebruiken in allerlei branches, van gereedschapsmachines via medische techniek tot veeleisende fabricage van elektronica. Hier zijn hoge verplaatsingssnelheden en versnellingen realiseerbaar, zoals bij pick-and-place-toepassingen. Omdat het product slijtvast en stof- en waterdicht is, kan het ook zeer goed in clean room ruimten worden gebruikt.

 

e-rib: versterking van bestaande systemen

De e-rib kunt u zien als een ruggengraat voor bestaande ribbelslangsystemen. Deze wordt eenvoudig op de bestaande ribbelslang gedrukt, zodat aan een zijde de naden van de ribbelslang gevuld worden. Zo wordt deze gestabiliseerd en kan hij zich in slechts één richting bewegen. Door de geleidingselementen aan beide zijden bezit de ribbelslang nu een vrijdragende lengte. Wanneer deze oplossing bij meerdere ribbelslangen wordt toegepast, kunnen deze betrouwbaar naast elkaar worden geleid. Dankzij de gedefinieerde minimale buigradius beschermt e-rib de kabels in de ribbelslang veilig en betrouwbaar.

 

 

« terug naar het overzicht