Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Een van de meest prestigieuze en milieuvriendelijke passiefgebouwen in België

Axalta Coating Systems, wereldwijd toonaangevend leverancier van vloeibare en poederlakken, kan met trots melden dat zijn poederlakken werden gebruikt voor zowel de binnen- als buitenbouw van het nieuwe hoofdkantoor van Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst verantwoordelijk voor milieu en energie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

 

Leefmilieu Brussel bestudeert en monitort naast de preventie en het beheer van afvalprogramma's, ook de lucht-, water-, bodem-, geluidskwaliteit en de biodiversiteit voor de meer dan een miljoen inwoners van het gewest. Het levert ook milieuvergunningen af, controleert de naleving ervan, ontwikkelt en ondersteunt educatieve projecten en is actief op het vlak van milieubouw. 

 

Het Brusselse architectenkantoor Philippe SAMYN & PARTNERS werkte samen met het bedrijf Cepezed aan het ontwerp van de structuur. Hun opdracht voor het nieuwe gebouw was dat het een nationaal en internationaal voorbeeld moest zijn voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.Het moest dus voldoen aan zeer strenge milieuvereisten en dat op alle vlakken. De centrale glazen koepel van het atrium bijvoorbeeld speelt hierin een belangrijke rol, vooral omdat het de warmte opvangt die dan weer wordt hergebruikt. Met deze goede insteek werden de milieuverantwoorde poederlakken van Axalta gekozen voor de bekleding van de buitengevel en de binnenmuren. 

 

Jan Brugman, Architectural Segment Leader voor Axalta's poederproducten in de Benelux, kijkt terug op het project: "We werkten nauw samen met Kyotec Belgo Metal voor de buitengevels die we uiteindelijk lakten met de polyester RAL 9005 poederlak in matte en halfglanzende afwerkingen. Voor de binnenmuren gebruikten we dezelfde kwaliteit als voor buiten - de RAL 9003 - maar enkel in de matte versie - en werkten we samen met Sapa Aluminium BV uit Hoogezand (Nederland). Het afgewerkte gebouw ziet er fantastisch uit maar komt ook in uitzonderlijke mate tegemoet aan de vooropgestelde ethiek van de gebruikers."

 

 

« terug naar het overzicht