Wie doet wat?

Zoeken in WDW?eni's industriële smeermiddelenlijn; voor elke toepassing

De hoogwaardige, industriële smeermiddelen lijn bevat zowel producten voor standaard toepassingen als voor niche applicaties. eni's industriële producten worden geproduceerd op basis van gepatenteerde technologieën. Het productassortiment dat eni te bieden heeft, bestaat onder meer uit oliën voor toepassing in hydraulische systemen, tandwielkasten, turbines, compressoren (zowel voor lucht als koelcompressoren), transformatoren, alsmede warmteoverdrachtsvloeistoffen en vetten. De producten voldoen aan de hoogste eisen zoals gesteld door de voornaamste OEM's. Duurzaamheid en de bescherming van het milieu staan hoog in het vaandel bij eni zodat tevens een ruim assortiment biologisch afbreekbare producten beschikbaar is. De producten zijn verkrijgbaar in diverse viscositeitsklassen voor een juiste toepassing en werking, afgestemd op de machine.

 

Alle producten worden ontwikkeld door eni's R&D Center in San Donato te Milaan. Uitgebreide evaluatie in standaard en in-house testen vormen een belangrijk onderdeel in dit ontwikkelingsproces. Vervolgens worden de producten in het veld aan strenge testen onderworpen om zich in de praktijk te bewijzen. Het voortdurend monitoren van de prestatie van producten in service ten behoeve van continue verbetering van zowel de chemische als fysische aspecten van producten vormt eveneens een belangrijk aspect bij deze ontwikkeling.

 

Eni Benelux is haar activiteiten gestart in 1978, onder het merk Agip. Als dochteronderneming van het beursgenoteerde eni S.p.A. is eni Benelux een speler van formaat; een specialist op het gebied van smeermiddelen voor veelzijdige toepassingen. Als onderdeel van een wereldwijd, allround oliemaatschappij dat het gehele proces in eigen handen heeft, geniet eni Benelux een betrouwbare reputatie en levert zij uitsluitend A-kwaliteit. Vanuit een zeer ruime voorraad kunnen de meest uiteenlopende bestellingen binnen 24 uur bezorgd worden in de Benelux. De productbladen worden via de website aan de klant aangeboden. Via het speciale online platform, ook bereikbaar via de website, zijn alle veiligheidsbladen in een groot aantal verschillende talen te downloaden. Daarnaast biedt eni ook de zogenaamde FAST-service aan: Fast Analysis System Testing. Door gebruikt te maken van deze betrouwbare methode kan de levensduur en betrouwbaarheid van de machine vergroot en verversingsintervallen geoptimaliseerd worden.

 

Als onderdeel van haar producten pakket brengt eni een uitgebreid assortiment aan hydraulische vloeistoffen op de markt. Het omvat niet alleen op minerale basisolie gebaseerde vloeistoffen voor de gebruikelijke hydraulische toepassingen, zowel met een standaard als verhoogde viscositeitsindex (VI) bijvoorbeeld daar waar sterk wisselende temperaturen een belangrijke factor zijn, maar ook producten met een synthetische basis en specifieke additievering.

 

Afhankelijk van de beoogde toepassing worden esters (zowel natuurlijke als synthetische) en glycol-gebaseerde basisoliën ingezet voor toepassingen bij hoge temperaturen of waar brandveiligheid een rol speelt. Voor bedrijfsomstandigheden met een hoge kans op vervuiling en/of vocht, biedt eni een reeks detergerende hydrauliek oliën aan. Dankzij de uitgekiende keuze van de gebruikte additieven laten de producten zich uitstekend filtreren zonder aan kwaliteit in te boeten, zodat een lange levensduur van zowel de olie als equipement gewaarborgd is.

 

Natuurlijk ontbreken ook biologisch afbreekbare vloeistoffen (met EU-Ecolabel) niet aan het gamma.

 

 

« terug naar het overzicht