Wie doet wat?

Zoeken in WDW?SIL2-gecertificeerd draadloos gasdetectiesysteem van Yokogawa en GasSecure voor LNG-faciliteiten

Yokogawa en GasSecure AS, een dochteronderneming van Dräger, hebben het eerste SIL2-gecertificeerde draadloze gasdetectiesysteem ter wereld geleverd. Het systeem zal worden toegepast op een LNG-installatie in Noord-Europa.  

 

 

Systeemoverzicht

Het draadloze gasdetectiesysteem is gebaseerd op de GS01 draadloze gasdetectoren van GasSecure voor het meten van concentraties koolwaterstofgas. De GS01 is met het ISA 100 draadloze communicatieprotocol verbonden met een Yokogawa YFGW510 access point en zendt gegevens naar een hostsysteem via een YFGW410 draadloos beheersysteem. De GS01 maakt gebruik van een infrarood-sensor met laag vermogen en is daardoor zeer energie-efficiënt. Tegelijkertijd is de reactietijd zeer kort. Door de korte reactietijd te combineren met de dubbel redundante communicatie  van Yokogawa's draadloze veldapparatuur, kunnen snelle en uiterst betrouwbare monitoringoplossingen worden gerealiseerd.

 

Inspelend op de veiligheidseisen van klanten heeft GasSecure de GS01 uitgebreid en werd deze SIL2 gecertificeerd. Tegelijkertijd heeft Yokogawa de YFGW410 aangepast, zodat deze nu de PROFIsafe veiligheid-communicatiestandaard ondersteunt.

 

In de olie & gas-, chemische en andere industrieën is veiligheid van uitermate groot belang. Draadloze veldsystemen bieden daarbij als voordeel dat zij kunnen worden ingezet op locaties die moeilijk te bekabelen zijn. Bovendien zijn de bekabelingkosten van draadloze systemen aanzienlijk lager dan een bedraad alternatief. De draadloze oplossingen zijn ideaal voor het verzamelen van informatie over stromingssnelheid, druk en temperatuur. Met de introductie van SIL2-gecertificeerde draadloze gasdetectiesystemen wil Yokogawa actief de ontwikkeling van draadloze veldapparatuur en -systemen bevorderen en haar activiteiten op dit terrein uitbreiden.

 

 

« terug naar het overzicht