Wie doet wat?

Zoeken in WDW?“Plug & Play"-oplossing voor betrouwbare reiniging van grote verwarmingssystemen

Het is vaak zeer complex om vastgoed met een groot oppervlak, zoals hotels, ziekenhuizen of scholen, gelijkmatig en efficiënt te voorzien van warmte. Vooral uitgebreide, grote verwarmingssystemen moeten een lange levensduur hebben en betrouwbaar en naadloos werken. Daarbij speelt de kwaliteit van het medium in het systeem een centrale rol. Om deze kwaliteit te garanderen, integreert Wilo innovatieve technologieën in beproefde pompsystemen: het partikelseparatorsysteem Wilo-SiClean Comfort biedt nieuwe, gebruikersvriendelijke opties om het medium tijdens het bedrijf te reinigen. 

 

Minuscule deeltjes risico voor verwarmingssysteem

Vaak stapelen deeltjes (partikels) zich op in de leidingen van de verwarmingssystemen. Deze kunnen magnetisch (bijv. deeltjes van de leidingen die loskomen) of niet-magnetisch zijn (bijv. zand). Deeltjes in het medium kunnen zo door erosie de beschermlaag van de leidingen vernietigen, wat kan leiden tot corrosie. Bovendien kan corrosie ook worden veroorzaakt door lucht of microbellen in de leidingen. In het ergste geval kunnen door de partikels gevoelige componenten van de verwarmingsinstallatie geblokkeerd raken, waardoor het verwarmingssysteem uitvalt.

 

Gebruikersvriendelijke installatie en bedrijf

Wilo-SiClean Comfort is een partikelseparatorsysteem dat voor de automatische reiniging in de verwarmingsystemen geïntegreerd wordt. Voor het werkpunt dat voor de reiniging noodzakelijk is, zorgt in dit verband bijv. de droogloperpomp Wilo-VeroLine-IPL. Voor de reiniging wordt gebruik gemaakt van verschillende fysische effecten. Het medium wordt gecentrifugeerd zodat de deeltjes naar onderen kunnen circuleren om dan in het slibvat te worden verzameld. De cycloon die in de separator ontstaat zorgt samen met het vortex-effect ervoor dat de vloeistof ontlucht wordt en ondersteunt tevens het ontgassingsproces. Via de zogenaamde magnetoforese worden bovendien de magnetische deeltjes verwijderd. Wilo-SiClean Comfort is zeer gebruikersvriendelijk omdat de verzamelde deeltjes in het slibvat naar wens en volledig automatisch kunnen worden afgevoerd. Hoe lang en hoe vaak de verzamelde partikels moeten worden afgevoerd, wordt individueel via een geïntegreerd SmartControl-schakeltoestel ingesteld. Het systeem is als Plug & Play-oplossing ontworpen zodat ook bij de installatie de nadruk op gebruikersvriendelijk ligt.

 

Langdurige bescherming door efficiënte reiniging

Naast de Wilo-SiClean Comfort is het als optie ontwikkelde basismodel Wilo SiClean eveneens ontworpen voor geoptimaliseerde reinigingsefficiëntie. Om ook bij deze partikelseparator een optimale reinigingsefficiëntie te garanderen, worden fysische effecten samengebracht, zoals zwaartekracht, filtering en magnetische effecten. De Wilo-SiClean is een installatie die handmatig moet worden ingesteld en die via spoelkleppen wordt gereinigd. De installatie is uitgerust met een kleine circulatiepomp, zoals de Wilo-Yonos PICO. Als voordelig alternatief biedt de Wilo-SiClean betrouwbare technologie die magnetische en niet-magnetische deeltjes, zoals lucht en microbellen, constant verwijdert. Beide modellen zorgen zo voor bescherming en veiligheid bij het gebruik van verwarmingssystemen. 

 

 

« terug naar het overzicht