Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Materia tentoonstelling tijdens Materials 2016

Tijdens Materials 2016 (Veldhoven), zal Materia op 20 en 21 april aanwezig zijn met de tentoonstelling ' Materialising Design'. Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van de rol van materialen tijdens het ontwerp- en maakproces.

 

Materials 2016 - vakbeurs met congres voor professionals die betrokken zijn bij de keuze, het toepassen en (na)bewerken van materialen - staat dit jaar in het thema van "De rol van materialen & technologieën in het succes van een product". Materia sluit hier naadloos op aan met de tentoonstelling ' Materialising Design' en werpt een blik op de toekomst met circa 100 innovatieve materialen voor design.

 

Alles om ons heen is gematerialiseerd, autostuur tot vangrail, van tandenborstel tot kaasverpakking en van raamkozijn tot fietshelm. En iemand heeft daar een keuze voor gemaakt. De keuze van het materiaal tijdens het ontwerpproces is mede bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Waar moet het aan voldoen? Hoe kan ik het toepassen? Past het bij het uiteindelijke product? Moet het krasvast, UV bestendig, vervormbaar, duurzaam, schokabsorberend, antibacterieel, transparant, flexibel zijn? Moet het prettig in de hand liggen, vlekvrij zijn, zelfreinigend, warm aanvoelen, isolerend of akoestisch zijn? Moet het nog een extra slimme functie hebben, zoals energie opwekking of lucht zuivering?  'Materialising Design' toont een selectie van 100 materialen die de antwoorden op uw vragen kunnen zijn.

 

On site advies

Op donderdag 21 April, zal Materia oprichtster en creatief directeur van Materia Els Zijlstra aanwezig zijn om de bezoekers te voorzien van aanvullende informatie en advies. Op donderdag 21 April om 13:35 geeft Els Zijlstra in zaal 1 een lezing over het belang van innovatieve materialen met vele inspirerende voorbeelden en toepassingen voor de toekomst.

 

Bezoeken

Materials 2016 vindt plaats op 20 en 21 april 2016 in Veldhoven, in de regio Eindhoven, vaak aangeduid als de Nederlandse design hoofdstad. Het verwachte publiek is breed, van materiaal fabrikanten en onderzoekers, tot industrieel ontwerpers en ingenieurs.
Wilt je je registreren voor een gratis bezoek aan Materials 2016? Dat kan uiteraard. Surf naar de website www.materials.nl en klik op de knop "Schrijf in voor gratis toegang"

 

 

« terug naar het overzicht