Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Hannover Messe geopend door Obama

Dansende robots, emotionele speeches en vriendschappelijke rivaliteit tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat waren de ingrediënten van een grootse opening van de Hannover Messe 2016 afgelopen zondag.  

 

President Obama promootte nadrukkelijk de Verenigde Staten als een geode productie locatie voor Europese bedrijven. De VS zijn partnerland van de Hannover Messe, juist nu de VS door haar re-industrialisatie weer een zeer aantrekkelijke zakenpartner wordt voor de industrie. Voor de Duitse machine-industrie en producenten is de VS weer de nummer één markt. Ook voor Nederlandse bedrijven liggen er grote kansen in de VS.

 

In haar speech liet Merkel weten dat samenwerking essentieel is voor de toekomst van de industrie. Niet alleen tussen bedrijven onderling, maar ook in een trans-Atlantisch partnership. Cross sectoraal netwerken is meer dan ooit belangrijk voor de industrie. De vele grote én kleine bedrijven laten dat de komende dagen zien op de Hannover Messe. De Hannover Messe, 's werelds belangrijkste industriebeurs, vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 29 april. Tijdens de editie 2016 is de VS voor het eerst partnerland van Hannover Messe. Zo'n 250 bedrijven uit de VS zullen hun oplossingen tonen in Hannover.

 

De Hannover Messe is, met circa 6500 internationale exposanten, de grootste industriebeurs ter wereld. Jaarlijks ontvangt de beurs circa 200.000 bezoekers uit 70 landen. Er staan dit jaar ruim 120 Nederlandse exposanten op de Hannover Messe.

 

Bron: www.hannovermesse.de

 

 

« terug naar het overzicht