Wie doet wat?

Zoeken in WDW?FOAMGLAS en OVT: een prima idee!

Een station betekent voor een stad meer dan een plek waar treinen stoppen en vertrekken en reizigers kunnen in-, uit- en overstappen. De omgeving van het stationsgebouw vervult de komende jaren een steeds belangrijkere rol. Steeds vaker komen er rond het station woongelegenheden, winkelgebieden, horecazaken, kantoren, fietsenstallingen en parkeergarages voor automobilisten. En door de actuele ontwikkelingen in mobiliteit zal het belang van de inrichting van stations en hun directe omgeving nog toenemen. Ontwerpkennis en veilige en duurzame systeemoplossingen spelen in dit verhaal een cruciale rol. Ondermeer daarom wordt steeds vaker gekozen voor toepassing van FOAMGLAS® -isolatie.  

 

FOAMGLAS® bestaat grotendeels uit gerecycled glas. De gesloten structuur van de glascellen staat garant voor een hoogwaardig product met unieke eigenschappen. Cellulair glas kent ook qua toepassingsmogelijkheden zijn gelijke niet. Het materiaal is geschikt voor de isolatie van het hele gebouw, van de ondergrondse muren tot en met het dak, en voor de meest uiteenlopende types van gebouwen, van privéwoningen  tot kantoorgebouwen, datacenters en ziekenhuizen tot luchthavens en OVT's - Openbaar Vervoer Terminals.    

 

FOAMGLAS® is vooral gekend als excellent isolatiemateriaal voor platte daken en als dé beste oplossing voor koudebruggen ter hoogte van opgaand metselwerk. Maar de toepassingsgebieden zijn veel ruimer dan dat.  FOAMGLAS®-systemen lenen zich eveneens uitermate voor zowel nieuwe als te renoveren hellende en metalen daken, parkeerdaken en groendaken, ondergrondse constructies, spouwmuren, gevelsystemen, vloeren en binnenmuren. Voor elk onderdeel van het gebouw, en voor elk type gebouw, heeft FOAMGLAS® een passende systeemoplossing.

 

Uitzonderlijke kwaliteiten

Dat cellulair glas zo'n succes kent in OVT's, is een direct gevolg van zijn uitzonderlijke kwaliteiten. FOAMGLAS® combineert als enige isolatiemateriaal een constant blijvende isolatiewaarde met een absolute waterdichtheid en brandweerstand, een zeer hoge druksterkte en een buitengewoon lange levensduur. Zelfs 50 jaar na plaatsing is het isolerend vermogen niet verminderd.  FOAMGLAS® is immers het enige isolatiemateriaal dat absoluut ondoordringbaar is voor vocht. Doordat de schuimglasplaten en -blokken dampdicht worden verkleefd, is het volledige isolatiesysteem volstrekt ongevoelig voor oppervlakte- of inwendige condensatie. Ook op het vlak van duurzaamheid is FOAMGLAS® met geen enkel ander isolatiemateriaal te vergelijken. Cellulair glas is het sterkste thermisch isolerende materiaal dat er bestaat. Zelfs bij langdurige en zeer hoge belasting wordt het niet ineen gedrukt. FOAMGLAS® is bovendien volstrekt onbrandbaar (Euroklasse A1), geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van een brand, en helpt die ook nooit verspreiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de opdrachtgevers van de nieuwe OVT's in zowel Breda, Amsterdam en Arnhem voor FOAMGLAS® hebben gekozen. 

 

 

 

 

« terug naar het overzicht