Wie doet wat?

Zoeken in WDW?NIL Verbindingsweek met virtueel lasplein en kennistheater

Over een maand opent NIL Verbindingsweek, het unieke vakevenement voor de verbindingstechnieken in Nederland, haar deuren in Evenementenhal Gorinchem. Dit jaar met kennistheater, een virtueel lasplein en NILBIL-Lassymposium.

Tijdens deze vakbeurs op 1, 2 en 3 november halen bedrijven alles uit de kast om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lassen, lijmen en snijden te demonstreren. Of het nu gaat om de nieuwste snij- en lijmtechnieken, lasapparatuur of veiligheidsvoorzieningen, alle producten komen aan bod. Ook het onderwijs is vertegenwoordigd.  Technische onderwijsinstellingen en instituten laten zien welke opleidingsmogelijkheden er zijn en aan welke onderzoeksthema's zij werken. 

 

 

Kennistheater en Virtueel Lasplein

Op NIL Verbindingsweek richt de beursorganisatie een kennistheater in. Hier worden korte en bondige presentaties gegeven over actuele onderwerpen in de lastechniek. Ook zal er een virtueel lasplein te bezoeken zijn. Op dit plein geven verschillende aanbieders van virtuele systemen demonstraties en kan de bezoeker het virtueel zelf uitproberen.

 

Sessies NILBIL-Lassymposium bekend

Voor de twaalfde keer organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek in samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek het bekende NILBIL-Lassymposium. Dit jaar vindt het symposium plaats op woensdag 2 en donderdag 3 november. In zo'n 30 lezingen, grotendeels verdeeld in twee parallelle sessies, komen actuele onderwerpen over de lastechniek en aanverwante verbindingstechnieken aan bod. Het symposium bestaat dit jaar onder meer uit arbeidsomstandigheden, lasprocessen, lasbaarheid en toevoegmaterialen, praktijktoepassingen en inspectie. Aanmelden voor het symposium kan vanaf 1 oktober via www.nil.nl

 

Combinatie met METAVAK

Dit jaar vindt NIL Verbindingsweek gelijktijdig plaats met METAVAK. Dat betekent ruim 10.000 brancheprofessionals en meer dan 200 exposanten onder één dak in Evenementenhal Gorinchem. METAVAK verwelkomt leveranciers van metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en andere producten/diensten waar de hedendaagse metaalproductie om vraagt. Bezoekers van deze vakbeurs hebben vrij toegang tot NIL Verbindingsweek.

 

Belangstellenden die meer informatie willen ontvangen over de mogelijkheden om deel te nemen aan NIL Verbindingsweek, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Daniëlle Wild, Evenementenhal. Tel.: 0523-289834, e-mail: daniellewild@evenementenhal.nl. Meer beursinformatie is te vinden op www.evenementenhal.nl/nilverbindingsweek.

 

 

 

 

« terug naar het overzicht