Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Technisch onderwijs belangrijke afzetmarkt voor GDW-draaibanken

Instellingen voor werktuigbouwkundige opleidingen kennen het dilemma misschien nog beter dan de gemiddelde metaalwerkplaats: hoe kopen we de voor onze onderwijsdoelen best geschikte machines tegen een gunstige prijs - iedere euro kan immers maar één keer worden uitgegeven. Het Hoornbeeck College te Amersfoort kiest voor betaalbare machines die ook in het metaalverwerkende midden- en kleinbedrijf worden ingezet. Waarbij robuustheid, veiligheid en ergonomie als criteria extra zwaar wegen.

 

 

 

Voor de draaibanken is een duidelijke keuze gemaakt voor het Duitse fabricaat GDW, dat in ons land geïmporteerd wordt door De Jong Metaal & Techniek uit Hardinxveld-Giessendam. Nadat eerder al een tweetal conventionele Mikron-draaibanken werd aangeschaft zocht docent werktuigbouwkunde Henny de Kruijf destijds vervanging van enkele Weiler draaibanken. "GDW bleek naadloos aan te sluiten op ons wensenpakket: industrieel inzetbare machines, geschikt voor praktijkonderwijs. Waarmee je bijvoorbeeld probleemloos een nauwkeurige passing kunt draaien, maar ook schroefdraad en gatenpatronen kunt aanbrengen. Geschikt voor de bewerking van staal en aluminium, maar ook hardmetaal, nikkellegeringen en keramiek."

 

Dit jaar heeft het Hoornbeeck College opnieuw enkele GDW-machines in gebruik genomen. Voor De Jong Metaal & Techniek vormt de onderwijswereld een belangrijke afzetmarkt. Het machinepark van technische scholen sluit steeds beter aan op de industriële praktijk. De machines van GDW, het merk van de vroegere fabrikant van de bekende Weiler-machines, voldoen aan de Kenteq-eisen (Kenniscentrum voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven voor de technische sectoren). Ze zijn in staat fraai afgewerkte complexe werkstukken te produceren, onderhoudsvriendelijk, storingsongevoelig en voorzien van een besturing met veelzijdige mogelijkheden. "Geen onderwijsmachientjes," zegt De Kruijf. 

 

Andere onderwijsinstellingen komen geregeld bij het Hoornbeeck ideeën opdoen voor de inrichting van hún praktijklokalen. Het Windesheim-college uit Zwolle bijvoorbeeld, heeft zijn eerste GDW draaibank bij De Jong Metaal en Techniek aangeschaft. Onderwijsinstellingen kunnen bij de importeur terecht voor uitgebreid advies. Leasen van machines behoort tot de mogelijkheden.  

 

 

 

« terug naar het overzicht