Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Realisatie van het eindproduct

Dormer Pramet heeft zijn assortiment uitgebreid met diverse nieuwe wisselplaten en een hardmetaalsoort voor het draaien in specifieke materialen. De nieuwe spaanbrekers worden aangeboden onder het merk Pramet en zijn ontwikkeld voor nabewerkingen, tussenbewerkingen en voordraaibewerkingen in staal en gietijzer, hittebestendige legeringen en roestvast staal. De positieve spaanbrekers NF1 en NF2 zijn geschikt voor draaibewerkingen in roestvast staal. De uitgebalanceerde vorm van deze nieuwe wisselplaten zorgt voor een uitstekende spaanbeheersing, terwijl de lage snijkrachten bijdragen aan optimale duurzaamheid en productiviteit. 

 

De NF1 is een universele spaanbreker voor nabewerkingen en middelzware bewerkingen. Deze spaanbreker is rondom geslepen om voor een uitstekende oppervlakteafwerking te zorgen. De veelzijdige spaanbreker NF2 is voorzien van een kleine stabiliserende T-fase en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van semi-nabewerkingen tot lichte voorbewerkingen. De nieuwe wisselplaten met de spaanbrekers FF2, FM2 en RM3 van Pramet voor staal en gietijzer bieden een uitstekende spaanbeheersing bij lage voeding en een kleine snijdiepte met een oppervlakteafwerking van hoge kwaliteit. De spaanbreker FF2 biedt een positieve spaanhoek en snijdiepte vanaf 0,15 mm voor fijne nabewerkingen van staal met een laag koolstofgehalte. De spaanbreker FM2 is geschikt voor nabewerkingen en middelzware bewerkingen met dieptes vanaf 0,2 mm. Deze is voorzien van een beschermende fase en geschikt voor ononderbroken en onderbroken bewerkingen. De uiterst duurzame spaanbreker RM3 is geschikt voor zware voorbewerkingen van staal en ongunstige bewerkingsomstandigheden.

 

De nieuwe positieve wisselplaten SF2 en SF3 van Pramet bieden ten slotte een uiterst stabiele en betrouwbare optie voor draaibewerkingen in hittebestendige legeringen. De spaanbreker SF2 is geschikt voor fijne draaibewerkingen op de laagst mogelijke voedingen, terwijl de spaanbreker SF3 met zijn positieve schuine snijkant ondersteuning biedt voor nabewerkingen. Beide wisselplaten bieden een scherpe snijkant met een minimale radius en zijn daarmee met name effectief in combinatie met kleine en broze onderdelen. Dit zorgt voor lage snijkrachten, die op hun beurt verharding van werkstukken voorkomen en bijdragen aan een oppervlakteafwerking van hoge kwaliteit.

 

Naast het nieuwe assortiment van wisselplaten introduceert Dormer Pramet een nieuwe hardmetaalsoort voor het draaien in roestvast staal. De soort T7325 wordt de eerste keuze voor productieve bewerkingen van roestvast staal. Deze is ontwikkeld in aanvulling op de bestaande soort T7335, die wordt aanbevolen voor gebruik in instabiele bewerkingsomgevingen. De nieuwe T7325 is tevens geschikt voor onderbroken snedes en voorzien van een functioneel gradiëntsubstraat en een speciale MT-CVD-coating. Deze combinatie zorgt voor een hoge snijkracht, minder snijkantopbouw en verbeterde weerstand tegen scheurvorming. Dit resulteert in een hoge procesbetrouwbaarheid, prestatievermogen en standtijd.

 

 

« terug naar het overzicht