Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Workshop Design for Additive Manufacturing in Fontys 3D-printing lab

Bij de workshop Design for Additive Manufacturing worden ontwerp en realisatie van industrieel 3D-printen direct met elkaar verweven. Het driedaagse hands-on programma van The High Tech Institute en Fontys Centre of Expertise High Tech Systems & Materials (HTSM) vindt plaats in het 3D-printing lab van Fontys Hogescholen in Eindhoven, op 17, 18 en 19 mei 2017. Gedurende iedere cursusdag wordt de theorie direct gecombineerd met de praktijk in het lab.

 

De eigenschappen van additive manufacturing kunnen aanzienlijke concurrentievoordelen brengen in het productontwikkelingsproces en/of het (eind)product. Tijdens de hands-on training leert u deze eigenschappen kennen en benutten. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die enerzijds verbonden zijn aan de Fontys onderzoeksgroep Innovatieve Productietechnologie en anderzijds actief zijn in de high-tech industrie. De training vindt plaats in en om het ObjeXlab: het 3D-printing lab van het Fontys Centre of Expertise HTSM. Het lab is uitgerust met tal van industriële 3D-printers, zowel voor kunststoffen en metalen. In het lab wordt eveneens gewerkt met 3D-scanners, apparatuur voor materiaalanalyse en warmtebehandeling en met alle relevante softwarepakketten. Elke trainingsdag bestaat uit een mix van theorie en hands-on praktijk, onder begeleiding van labassistenten.

 

Doelstelling

Na afloop van de training hebben de deelnemers inzicht in de eigenschappen, uitdagingen, kansen en implicaties van additive manufacturing en zijn ze in staat om ontwerprichtlijnen toe te passen in hun eigen organisatie.

 

Doelgroep

De workshop richt zich op productingenieurs, productontwerpers, systeemarchitecten, projectleiders en productie-ingenieurs. Vereisten: Technisch onderwijs (BSc of hoger).

 

Meer informatie over inhoud, docenten, programmaoverzicht en aanmelden: www.hightechinstitute.nl/DFAM 

 

 

« terug naar het overzicht