Wie doet wat?

Zoeken in WDW?ROVC en ERIKS brengen praktijk dichtbij voor cursisten

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, gaat in Rotterdam de cursus Maintenance verzorgen op de locatie van dienstverlener ERIKS. ERIKS beschikt in Rotterdam over een Experience Center. Hier kunnen deelnemers van de cursus Maintenance direct de techniek zien en ervaren. Hierdoor is ROVC in staat haar cursus Maintenance een nieuwe dimensie te geven. Dit zorgt voor een maximaal rendement van de opleiding.  

 

Cursus Maintenance
In maart 2017 start de ROVC-cursus Maintenance bij het ERIKS Experience Center in Rotterdam. Deelnemers leren in zeven dagen alles over onderhoud plegen aan mechanische aandrijfsystemen. De cursus gaat in op de hedendaagse onderhoudsstrategie- en technieken op het gebied van conditiemeten en smeren. Deelnemers kunnen de vaardigheden, die nodig zijn bij het vervangen van onderdelen en het daarna op de juiste wijze in bedrijf stellen van de aandrijving, direct in de praktijk toepassen.

Nico van Leeuwen van de afdeling Business Development van ROVC: "Het onderwijs verandert, de vraag naar vaardigheden komt meer centraal te staan. Theorie is steeds vaker beschikbaar via het internet, maar de toepassing blijft nog achter. Dat terwijl praktijkgericht leren een substantieel onderdeel is van het leerproces. In onze cursus Maintenance staat de beroepspraktijk van elke individuele cursist centraal. Cursisten leren hetgeen wat ze aan theoretische kennis hebben opgedaan direct toe te passen in hun eigen praktijk. Het ERIKS Experience Center is daar de uitgelezen locatie voor."

Alwin Nieuwpoort, Sales Manager Lagertechniek en Electro-mechanische aandrijftechniek bij ERIKS: "Met onze Experience Centers en de uitbreiding daarvan hopen we klanten meer beleving en kennis te bieden. We stellen onze locaties daarom graag ter beschikking aan ROVC. Goed opgeleide vakmensen maken het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle technische bedrijven. En daar hebben we beide baat bij." 

 

 

« terug naar het overzicht