Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Nog een RFA Kawasaki Robotloader met RFA-Raster bij Microtherm B.V.

RFA mocht opnieuw een Kawasaki Robotloader leveren voor een Hwacheon draaibank, nadat de producent van kunststof onderdelen Microtherm B.V. eerder positieve ervaringen had opgedaan met meerdere door RFA geleverde Kawasaki Robotloaders aan andere Hwacheon draaibanken. 

 

Sinds 1992 levert distributeur RFA Kawasaki robotsystemen voor het beladen en ontladen van machines. De technieken in de metaalbewerking en de robotica veranderen voortdurend. RFA hanteert de modernste methoden om passende Robotloaders voor het automatiseren van machines te ontwikkelen. 

 

De nieuwe RFA Kawasaki robotinstallatie is geplaatst bij de Hwacheon Hi-Tech 200A draaibank, die ingezet wordt voor kunststof precisie onderdelen. Omdat de beschikbare vloeroppervlakte beperkt is en de Hwacheon draaibank vrij toegankelijk moet blijven, is er voor gekozen om een Kawasaki robot in een verschuifbare omkasting te monteren, die aan de voorzijde van de draaibank is bevestigd.

 

Kawasaki's 6-assige RS003N robot is ingezet, met een werkbereik met een diameter van 1.240 mm en een hanteringscapaciteit van 3 kg. Door de slanke opbouw en het geringe gewicht van 20 kg. kon deze robot gemakkelijk ingebouwd worden in een omkasting, die moeiteloos met de hand verschoven wordt om de deur van de draaibank vrij te maken voor de operator.

 

De robot kan gebruikt worden om kunststof werkstukken in de klauwplaat te zetten en deze na het draaien weer uit te nemen. Een andere belangrijke functie van de robot is het verwijderen van de vele spanen, die bij het draaien van kunststof ontstaan. Om de spanen te verwijderen pakt de robot met zijn grijper de mond van een stofzuigerslang en houdt deze tijdens het draaien bij het werkstuk. De besturing van de Hwacheon draaibank geeft in realtime instructies aan de robotbesturing, over waar de robot de zuigmond moet positioneren tijdens het draaiproces. Op deze wijze worden de kunststof spanen efficiënt en bedrijfszeker verwijderd en kan de draaibank samen met de robot onbemand produceren.

 

De omkasting van de robot sluit de deuropening van de draaibank af, zodat er veilig gedraaid kan worden en blijven de spanen, die niet door de robot worden opgezogen, in de afgeschermde ruimte. De standaard machinedeur is beschikbaar, voor het geval dat de draaibank zonder robot voor handmatige productie wordt gebruikt. De omkasting schermt de robot af, zodat de draaibank samen met de robot voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

 

De operator stelt de robot snel en gemakkelijk in op de tablet pc, waarop de bedieningsvriendelijke intuïtieve RFA-Raster software is geïnstalleerd. De operator geeft de afmetingen van het werkstuk, de rastermaat en het aantal dat geproduceerd moet worden met enkele aanrakingen op het touch screen in. Iedere instelling is visueel weergegeven op de tablet pc waardoor de software intuïtief werkt.

 

 

« terug naar het overzicht