Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Op maat gemaakte opties voor optimale materiaalstroom

Linde MH maakt 200.000 op maat gemaakte individuele oplossingen voor de klant


Linde Material Handling streeft naar een materiaalstroom die geschikt is voor iedere klant en applicatie. Afgelopen week werd de 200.000ste op maat gemaakte klantoplossing gerealiseerd. 

 

Linde Material Handling biedt 85 verschillende productlijnen in haar (hef)truck portfolio met daarin 6000 variaties. Maar de fabrikant kan nog veel meer. Ze pakt de klantbehoefte individueel aan en maakt op maat gemaakte klantoplossingen, die direct af-fabriek kunnen worden gemonteerd. 


De klanten en hun specifieke eisen staan altijd voorop. "Elke order is anders", zegt Klaus Müller, Hoofd Customised Options (CO) bij Linde. "Om een voorbeeld te noemen: een groot deel van de Linde machines rijden in de Coldstore. Maar het komt voor dat een aantal ook in de brandende hitte van de woestijn moeten kunnen rijden. Voor ieder verzoek proberen wij een oplossing te vinden voor de klant." Dit wordt gewaardeerd door de klanten. "45% van de orders die Linde MH op dit moment ontvangt is voor op maat gemaakte oplossingen."


"Deze week hebben we de 200.000ste op maat gemaakte oplossing gerealiseerd. Het Franse bedrijf Geodis Logistics bestelde een Linde H35 LPG-aangedreven heftruck met een speciaal verzoek voor een veiligheidsvoorziening: een motor die automatisch afslaat. Wanneer de heftruckchauffeur zijn stoel verlaat, slaat de motor automatisch af en schakelt de rem in."


Gedurende de afgelopen jaren heeft Linde MH een brede variatie aan speciale verzoeken ingewilligd. Sommige van deze oplossingen werden later opgenomen in productieseries. Andere waren een technische uitdaging en weer anderen hadden alleen een optische aanpassing nodig, zodat deze voldeed aan de uiterlijke wens van de klant. 

 

Een aantal voorbeelden:

Een heftruck geschikt voor een lichamelijk gehandicapte chauffeur: Er werkt een heftruckchauffeur voor Lithonplus in Schönewalde (Brandenburg) die een been verloren heeft. Linde ontwikkelde een heftruck die met zowel twee benen als met één been bestuurd kan worden.

 

Een platte pallet oplossing: een internationaal meubelbedrijf wilde golfkartonnen pallets gebruiken in plaats van houten pallets. Omdat deze pallets veel dunner zijn, kon het bedrijf de huidige machines niet meer gebruiken voor het werk. Linde heeft de machines toen omgebouwd. Inmiddels biedt Linde deze machines als een productielijn in de reguliere productie. 

 

Een pinokkio-neus: De papier industrie gebruikt veelvuldig balen klemmen om rollen papier van een aantal ton te vervoeren. Helaas is deze manier van vervoeren gevoelig voor schade, waardoor ongeveer 100 kilo papier onbruikbaar is. Linde ontwikkelde hiervoor de 'Pinokkio' reach truck. De neus gaat door het midden van de rol, waardoor schade afneemt.

 

Een houten joystick: Een gieterij had te maken met zware slijtage van de joysticks door de omgevingsomstandigheden. Linde MH ontwikkelde een joystick knop van hout. Deze joystick kreeg veel fans onder mensen met een allergie en werd populair voor esthetische redenen.

 

Een panoramisch zicht: Hoge en volumineuze goederen vervoeren is een dagelijkse bezigheid voor een houtverwerkingsbedrijf. De heftruckchauffeurs hadden er vaak moeite mee om vanuit de cabine te kunnen zien wat er om hen heen gebeurde. Linde heeft toen een mobiele cabine ontworpen die tot 5.48 meter hoog kan. Op deze manier kan de chauffeur zijn omgeving volledig zien.

 

Linde Material Handling

Linde Material Handling GmbH, een bedrijf uit de KION GROUP AG, is een van de meest toonaangevende fabrikanten van vorkheftrucks en materieel op het gebied van magazijntechnologie ter wereld. Met haar merken Linde en Fenwick (Frankrijk) is zij marktleider in Europa. Op basis van haar uitgebreide product- en dienstenportfolio biedt Linde haar klanten efficiënte logistiek oplossingen langs de gehele materiaalstroom keten. Als internationaal bedrijf heeft Linde Material Handling productie- en assemblagefabrieken in alle belangrijke delen van de wereld, evenals een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk met vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen. Het merk Linde is het grootste bedrijf binnen het  "Industrial Trucks & Services" segment van de Kion Group, met een totale omzet van 5.2 miljard in het financiële jaar  2016.

 

 

« terug naar het overzicht