Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Air Products door Boeing gekozen als leverancier van stikstof voor de grootste autoclaaf ter wereld

Air Products heeft onlangs bij het 777X Composite Wing Center van Boeing in Everett (Washington) een geavanceerd systeem voor de levering van stikstof geplaatst. De stikstof is bedoeld voor 's werelds grootste autoclaaf.  Hij zal de inerte atmosfeer en de vereiste druk creëren, om de grote carbonfiber composietvleugels van de nieuwe 777X commerciële lijnvliegtuigen van Boeing te vormen en te harden.  

 

"Boeing is marktleider in zijn branche. We zijn trots op het feit dat we onze bestaande relatie kunnen uitbouwen door een rol te spelen in de productie van de grootste carbonfiber composietvleugels voor het nieuwe, commerciële lijnvliegtuig", zei Paul Householder, vice-president Western Region, Americas bij Air Products. "Air Products heeft uitgebreide ervaring met de levering van gassen aan de luchtvaartindustrie en in het bijzonder wat autoclaven betreft. We waarderen het vertrouwen dat Boeing in ons bedrijf stelt voor de levering van hoge kwaliteit stikstof voor deze zeer kritische toepassing."
 
Het geavanceerde systeem voor de levering van stikstof bestaat uit drie opslagtanks met een inhoud van 57.000 liter vloeibare stikstof en een stoomwaterbadverdamper. De door Boeing geproduceerde vleugels worden in de autoclaaf geplaatst. Deze wordt dan gesloten, vergrendeld en gespoeld met stikstof aan specifieke debieten, temperaturen en druk om de zuurstof uit de vleugels te persen en de juiste atmosfeer te creëren die vereist is voor het uithardingsproces. Dit is al het derde grote autoclaaf-project, dat Air Products in de afgelopen jaren met Boeing heeft afgerond.
 
Air Products levert al meer dan 50 jaar aan de luchtvaartindustrie. Meer informatie over de industriële gassen, apparatuur en technologie of onze wereldwijde distributiecapaciteiten is te vinden op: www.airproducts.com/aerospace.

 

 

« terug naar het overzicht