Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Aggreko's nieuwe koeler met variabele snelheid bespaart brandstof, geld en is milieuvriendelijk

Aggreko heeft een nieuwe koelmachine met variabele snelheid gelanceerd die kan werken van 100% tot slechts 10% vermogen. Een flexibele oplossing voor klanten die bespaart op brandstof, bedrijfskosten en tegelijkertijd meehelpt het milieu te beschermen. 

 

De eenheid beschikt niet alleen over de beste energie-efficiëntie in haar klasse, maar is ook uiterst compact wat minder ruimte op de locatie in beslag neemt. Het koelvermogen ligt tussen -15°C tot +21°C.

 

"Een variabele snelheid biedt enorme flexibiliteit. Onze klanten kunnen de koeling veel beter op hun behoeften afstemmen," zegt Bill Carrick, Director Temperature Control van Aggreko.  "Hij kan teruggeschakeld worden naar een vermogen van slechts 10%, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Wij weten dat iedereen aan het milieu denkt, dus ook met die factor hebben wij rekening gehouden."

 

"De koelmachine heeft een laag verbruik bij het opstarten en kan op afstand in- of uitgeschakeld worden. Hij is programmeerbaar, zodat we hem in drukke productietijden op vol vermogen kunnen instellen om hem terug te schakelen in tijden met minder productie. Wij monitoren de machine 24 uur per dag zodat we altijd weten hoe hij presteert."

De nieuwe koelmachine is voorzien van de bedrijfseigen ARM-technologie (Aggreko Remote Monitoring) die 24 uur per dag rechtstreeks data zendt naar de technici in het Remote Operating Centre (ROC). Zij kunnen problemen beoordelen, op afstand oplossingen leveren, proactief storingen voorkomen en het energieverbruik en de efficiëntie in het oog houden.

 

"De nieuwe lijn is een perfecte aanvulling op onze bestaande serie luchtgekoelde koelapparatuur. Wij bieden hiermee nog een schaalbaar, kostenbewust pakket aan om te voldoen aan de behoeften van onze klanten," zegt Carrick.

De nieuwe oplossing is door Aggreko ontwikkeld samen met Johnson Controls, als ondersteuning van toepassingen in diverse bedrijfstakken, waaronder comfortkoeling, net als commerciële en procestoepassingen, zoals temperatuurregeling voor datacenters en voor de drank- en voedingsindustrie.

 

 

 

 

« terug naar het overzicht