Wie doet wat?

Zoeken in WDW?De digitalisatie van de metaalindustrie is hier

Het bestelproces in de metaalhandel is vaak een moeilijke en tijdrovende taak. Vele uren gaan zitten in het krijgen van offertes, de voorwaarden onderhandelen, voorraadtekorten overbruggen en tegelijkertijd de kosten in uw achterhoofd houden. Dit zorgt ervoor dat het gehele bestelproces zeer inefficiënt, duur en tijdrovend is. Dit hele proces kan, en moet, veel efficiënter. Kloeckner Metals ODS Nederland heeft een manier gevonden om dit proces te optimaliseren. Door hun digitale services en Onlineshop te ontwikkelen hebben ze het bestelproces sterk verbeterd. 

 

Een onderzoek van 'ibi research', het onderzoeksinstituut van de Regensburg universiteit, verwacht dat in 2020 meer dan 50% van alle B2B aankopen via onlineshops verloopt. Het kopers type 'enthousiaste online shopper', die de voorkeur geeft aan online winkelen, omdat ze daar een goed overzicht van de producten hebben en specifieker kunnen inkopen, is duidelijk wijder verspreid onder B2B bedrijven dan onder B2C bedrijven (40% vs. 37%). Dit percentage laat zien hoe belangrijk het is om de online bestelprocessen in de metaalindustrie te optimaliseren. 

 

Nu is het moment om digitaal te gaan

Als één van de toonaangevende metaalbedrijven van Nederland realiseerde Kloeckner Metals ODS zich een aantal jaar geleden al dat digitale services heel belangrijk gaan worden. Ze hebben zich de laatste jaren daarom vol ingezet om de metaalindustrie te digitaliseren en hebben veel geïnvesteerd in de digitalisatie van hun onderneming. Deze investering heeft geleid tot een zeer goede ontwikkeling van hun digitale services. Een goed voorbeeld hiervan is de Onlineshop waar klanten op een gemakkelijke en transparante manier metaal kunnen bestellen. Met de Onlineshop zijn ze niet meer gebonden aan openingstijden of minimale bestelwaardes en betalen klanten altijd hun individueel onderhandelde prijzen. Dit betekent dat bedrijven niet langer afhankelijk zijn van tijd of locatie. Ze kunnen snel bestellen waar en wanneer ze ook willen - zonder extra kosten. 

 

Andere geweldige services die Kloeckner Metals ODS Nederland aanbiedt zijn transparante levertijden en downloadbare offertes & fabriekscertificaten. Dit betekent dat klanten op het moment dat ze bestellen al kunnen zien wanneer de bestelde goederen worden geleverd en gelijk de conditie van de bestelde goederen in kunnen zien doormiddel van een downloadbaar fabriekscertificaat. Op deze manier hebben klanten van Kloeckner altijd de juiste informatie beschikbaar - vanaf elke locatie en op elk tijdstip. Zelfs als klanten speciale wensen hebben zoals zagen, stralen & verven of foliën, kan dit gemakkelijk online geregeld worden met een paar muisklikken.

 

Online bestellen is voor iedereen voordelig Het gebruik van onlineshops bied een hoop voordelen voor metaalgebruikers: allereerst besparen ze een hoop tijd met het bestelproces - de aankoop is mogelijk met slechts een paar klikken en alle productinformatie is online beschikbaar op het moment van bestellen. Op deze manier hoeven gebruikers niet ongemakkelijk handelaren te bellen of te faxen om prijzen te vergelijken. Levertijden, bestelgeschiedenis en de huidige status van de bestelling zijn bij de Onlineshop snel en gemakkelijk online beschikbaar. Dit is waarom online inkopen voor iedereen voordelig is, van ambachtelijke bedrijven tot grote firma's.

 

Wilt u erachter komen hoe de Kloeckner Onlineshop uw bedrijf kan helpen? Klik dan op de link: shop.kloeckner.nl

 

 

« terug naar het overzicht