Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Compacte hogedrukpomp voor de installatiebouw

KSB heeft het leveringsprogramma compacte hogedrukpompen van de serie Movitec verder uitgebreid. Nieuw in het programma is de Movitec H(S)I die speciaal voor horizontale opstelling is ontwikkeld. 

 

In tegenstelling tot de Inline-uitvoeringen zijn de aansluitingen hier haaks overeenkomstig de gangbare aansluitmethode voor centrifugaalpompen in de procesindustrie. De drukaansluiting kan naar keuze ook naar links, rechts of aan de onderzijde worden uitgevoerd.

 

De nieuwe Movitec-uitvoering biedt voor OEM-ers en installatiebouwers meer mogelijkheden om deze veelzijdig inzetbare en zeer efficiënte pompen toe te passen. De pompen lenen zich bij uitstek voor toepassingen in de watervoorziening, waterbehandeling, koelwatervoorziening, ketelvoeding en drukverhoging. Alle onderdelen die met het medium in aanraking komen, zijn vervaardigd van hoogwaardig RVS.

 

Net als andere pompen uit de Movitec-familie, onderscheiden ook de pompen van de nieuwe H(S)I-serie zich door het gebruik van een hydraulisch geoptimaliseerd pomphuis en waaier. Hierdoor zijn ze zeer energiezuinig en gunstig voor wat betreft de energiekosten.

 

De pompen zijn uitgevoerd met cartridge mechanische asafdichtingen die het onderhoud vereenvoudigen. Voor de afdichtingen is een ruime keuze aan materiaalcombinaties leverbaar. Zo kan voor iedere toepassing de optimale asafdichting worden geselecteerd en is een langdurig en storingsvrij bedrijf mogelijk. 

 

De nieuwe pomp wordt geleverd in vijf afmetingen met uiteenlopend aantal trappen. De maximale capaciteit bedraagt 26 m3/u en de maximale opvoerhoogte ligt op 195 meter. De temperatuur van het te verpompen medium kan variëren van -20˚ tot +140˚C. Optioneel kunnen de pompen ook worden geleverd met hoogefficiënte IE5-Ultra-Premium-motoren.

 

KSB is één van 's werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

 

 

« terug naar het overzicht