Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Wilo versterkt aanwezigheid in Rusland

Pompenspecialist ondertekent speciaal investeringscontract in Sotschi


Aansluitend op een ontmoeting met de president van de Russische Federatie, Wladimir Poetin, en een delegatie van het Duitse Comité voor Oost-Europese Economische Relaties heeft Wilo in Sotschi een speciaal investeringsverdrag gesloten.

 

"Wilo krijgt door het afsluiten van dit verdrag in Rusland de status van "lokale producent", investeert in de komende jaren meer gericht in de eigen vestigingsplaats, verhoogt op die manier plaatselijk de toegevoegde waarde en versterkt zijn concurrentiepositie in Rusland en op de Europese markt," aldus Oliver Hermes, bestuursvoorzitter van de Wilo Groep. President Poetin werd onder meer vergezeld door de Russische minister voor Handel en Industrie Denis Manturov, die het speciale investeringsverdrag medeondertekende.

 

Wilo is al sinds 1992 in Rusland actief. Met de overeenkomst zet het bedrijf een belangrijke stap in de lokaliseringsstrategie waardoor het nog beter op klant specifieke eisen kan ingaan. Voor Wilo is Rusland een van de belangrijkste markten ter wereld. Als onderdeel van de digitale transformatie zal het bedrijf zijn productie- en logistieke processen en in het bijzonder de verkoop- en marketingprocessen digitaliseren. "Deze investeringen hebben een groot potentieel," zegt Oliver Hermes. Volgens ramingen van het Comité voor Oost-Europese Economische Relaties groeit de Duits-Russische handel voortdurend: In de eerste zeven maanden van 2017 is de Duitse export naar Rusland met 24 procent geroeid. Voor het hele jaar 2018 wordt een verdere toename van ongeveer 20 procent verwacht. Daarnaast dient de Russische vestigingsplaats voor Wilo als platform voor alle activiteiten in de Euro-Aziatische markt.

 

 

« terug naar het overzicht