Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Intelligente montagetechniek van Atlas Copco wint drie Red Dot Awards

Atlas Copco krijgt voor drie nieuwe producten uit hun bedrijfstak Industrial Technique de begeerde Red Dot Award 2018 voor productdesign. De schroefsystemen, die door voortreffelijke vormgeving, hoge ergonomische gehalte en intuïtieve bediening indruk maken, krijgen een prijs vanwege de intelligent geconnecteerde industriële montage, ook Smart Connected Assembly genoemd.

 

„Wij zijn er trots op om, in navolging van 2013 en 2015, opnieuw een prijs te ontvangen voor voortreffelijk design", meldt Olaf Sommer, directeur van Atlas Copco Tools Central Europe GmbH en divisiemanager voor het bedrijfsonderdeel auto-industrie. „Onze onderneming heeft een nieuw soort, 'intelligent' schroeftechnologie-programma ontwikkeld, dat speciaal aan de behoeften van de Industrie 4.0 werd aangepast", aldus Sommer. Atlas Copco heeft het over Smart Connected Assembly, de intelligent verbonden montage: „De apparaten zijn onderling verbonden, ze communiceren, ondersteunen en verbeteren daardoor productieprocessen op de meest uiteenlopende manier", schetst de manager het beeld. Het ergonomische design maakt ze bijzonder gebruiksvriendelijk en biedt nog extra voordelen voor klanten door hun geringe gewicht, langere levensduur en ook intuïtieve en eenvoudigere bediening.

 

De Red Dot Design Award 2018 ging naar de schroefsystemen van de series ETD MT21 en MT41, handschroevendraaiers voor lage draaimomenten, die documenteren en bijvoorbeeld voor het aandraaien van microschroeven in de elektronica-industrie gebruikt worden. Een andere Red Dot Award voor Atlas Copco ging naar het bijzonder ruimtebesparende PF6 FlexSystem, dat als besturing voor montagetoepassingen in de op robot gebaseerde automatisering werd ontwikkeld. Een derde award gaat uiteindelijk naar het 'Wireless Socket Selector' genaamde WLAN-bitmagazijn, dat automatische de juiste schroefbitjes of dopsleutels aanwijst die gebruikt moeten worden voor de montagewerkzaamheden.

 

Bedrijven en vormgevers uit bijna 60 landen dienden dit jaar meer dan 6300 bijdragen in voor de Red Dot Award voor productdesign . Een record. De winnaars ontvangen hun prijs op 9 juli in het operagebouw van Essen, het Aalto-theater.

 

 

« terug naar het overzicht