Wie doet wat?

Zoeken in WDW?Kübler Sendix absoluut encoders met BISS-C interface

De door Duranmatic vertegenwoordigde Duitse producent van encoders en tellers, Kübler, heeft een nieuwe interface voor haar absoluut encoders ontwikkeld. Met de implementatie van deze BISS-C interface voor de Sendix absoluut encoders bereikt Kübler een nieuw niveau in data overdracht. De BISS-C (BI-directioneel / Serieel / Synchroon) interface is gebaseerd op een open protocol en heeft als doel om een high-speed en real-time digitale, seriële en veilige communicatieverbinding te bieden tussen controllers en sensoren/schakelaars. Het BISS protocol is ontwikkeld voor industriële toepassingen die een hoge transmissie snelheid, veiligheid (CRC check), flexibiliteit en korte installatietijd vereisen.

 

De voordelen zijn enorm en belangrijk in veel ontwerpfactoren van industriële applicaties zoals: technologie, kwaliteit, kosten en logistiek. De BISS-C interface is een real-time oplossing voor positie en snelheids bepaling en is gemiddeld 100 x sneller dan de huidige standaard veldbussystemen zoals Profibus of Canopen. Naast het uitlezen van de waarde kan de encoder op een preset waarde ingesteld worden door middel van software(PLC) of door middel van een "set" knop. De interface is volledig digitaal waardoor er weinig bedrading (signalen) nodig is en de afscherming eenvoudig. De bi-directionele interface biedt tevens een automatisch start-up van de encoder (bij veel traditionele veldbussen dient de master de encoder te starten). En omdat BISS-C een open protocol is kan iedereen de technische voordelen zonder enige restricties of kosten toepassen. BiSS-C kan in veel gevallen zonder hardware aanpassing in veel standaard controllers/PLC worden geïmplementeerd.

 

Typische gebruik van encoders met BISS-C interface zal in motion-control toepassingen zijn waar men bij hoge snelheden een grotere nauwkeurigheid verlangt dan met standaard veldbus encoders gerealiseerd kan worden.

 

 

« terug naar het overzicht